E-mail adresa
Lozinka
 
Zaboravili ste lozinku? ?
E-mail adresa
Kontakt telefon
Hrvatska
+385 21 456-456
Radno vrijeme
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Sub
08:00h - 14:00h

Vodič - Rivijera Pelješac

Traži:

Rivijera Pelješac

Poluotok Pelješac nalazi se na pola puta između dva jadranska bisera, Splita i Dubrovnika. Drugi po veličini poluotok u Hrvatskoj uživa sjajnu mediteransku klimu koja ga je učinila savršenim podnebljem za uzgoj vinove loze i pravljenje vrhunskih vina. Pelješac je slavan i zbog solane koja je stoljećima, a i danas, hranila mnoge, pa tako i znamenitu Dubrovačku republiku. Drevni obrambeni bedem treći je simbol kojim se najčešće opisuje sjajni poluotok Pelješac za koji domaćini vole reći da je "priroda u svom iskonskom obliku".

Pelješac – povijesna priča s okusom soli

Ston, najpoznatije mjesto na Rivijeri Pelješac, bio je među važnijim gradovima Dubrovačke Republike. Dom je i najstarijoj europskoj solani te srednjovjekovnim kamenim zidinama, koje su svojedobno, odmah iza Kineskog zida, bile najduže na svijetu. Među tvrđavama, kojima je grad opasan, posebno se ističu Veliki Kaštio i Podzvizd, odakle se pruža pogled na cijeli grad i solanu.

Orebić je kolijevka pomorskih kapetana, čije kuće, okružene vrtovima s egzotičnim raslinjem, ostavljaju bez daha. Tamo se nalazi i pomorski muzej koji čuva tajne starih morskih vukova. Blizu Orebića je najviši pelješki vrh, Sveti Ilija, s kojeg puca pogled na okolne otoke.

Kuna je bila privremeno sjedište kneza. U njoj se nalazi i franjevački samostan s crkvom Deloritom, najljepšom sakralnom građevinom izvan Dubrovnika. Trpanj je poznat po ljekovitom blatu, a iznad njegove luke nalaze se ruševine srednjovjekovne tvrđave. Viganj se ponosi crkvom Gospe Ružarice, na čijem se oltaru nalazi slika pomorske bitke kod Lepanta. Staro naselje Potomje središte je proizvodnje najboljih crnih vina Hrvatske.

Pelješac nudi tanjur svjetski poznate delicije - malostonske kamenice

Rivijera Pelješac najtopliji je prostor hrvatskog primorja na kojem cvate mirisni vrt mediterana prepun badema, oraha, smokava, šipaka, agruma i kivija.

Čisto more, koje Pelješac čini atraktivnom turističkom destinacijom, svojim bogatim živim svijetom naći će put i do tanjura svojih posjetitelja. Među mnogobrojnim vrstama rakova, riba i školjki posebno se ističu kamenice. Mali Ston najpoznatiji je po uzgoju i pripremi ove delicije kojoj se, osim iznimnog ukusa i kvalitete, pripisuju i afrodizijačka svojstva.

Poluotok Pelješac s prefiksom "naj"

S peljeških vidikovaca na dlanu se otvaraju živopisni krajolici u kojima se smjenjuju brda i polja te beskrajni vinogradi, more i nebo.

S njih se spustite na obalu jer Pelješac rekreativcima nudi pravo blago – Viganj, uz Zlatni rat na otoku Braču, najpopularniju windsurfersku destinaciju u Hrvatskoj. Ukoliko niste za takvu akciju, odmarajte i uživajte u Žuljani, gdje je jedna od najljepših i najvećih šljunčanih plaža na Jadranu.


Live Chat Online Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori