E-mail адреса
Лозинка
 
Ја заборавивте Вашата лозинка? ?
E-mail адреса
Контакт телефон
Хрватска
+385 21 456-456
Работно време
Пон - Пет
08:00h - 20:00h
Саб
08:00h - 14:00h

Поврат на трошоците за виза

Поврат на трошоците за виза

With the option of visa cost refund Adriatic.hr is helping its guests who require a tourist visa to enter Croatia.

All you have to do is book accommodation from Adriatic.hr offer for the season 2013 in the minimum amount of 500 €! For further details please read the terms of use.


Враќање на средствата за вадење виза - правила на користење
  1. Гостинот кој во Хрватска патува со пасош издаден во земја во која се применува визниот систем и кој во сезона 2013. резервира сместување од понудата на Adriatic.hr во минимален износ од 500 € има право на враќање на средствата за вадење на виза.
  2. Враќањето на средствата за вадење виза Adriatic.hr им овозможува само на директните гости, овие услови важат до моментот дури владата на Р.Х.не издаде известување за укинување на туристичките визи за влез во Република Хрватска за земјата од која доаѓа гостинот, доколку таква одлука биде донесена.
  3. Adriatic.hr ги покрива само трошоците за вадење туристичка виза, не и транзитните кои евентуално би му биле потребни на гостинот при патувањето за Хрватска.
  4. Враќањето на средствата за вадење виза не се однесува на деца до 6 години, за кои при влез во Република Хрватска не е потребна виза и на деца постари од 6 години кои се запишани на пасошот на родителот па не им се наплаќа при вадењето турстичка виза.
  5. Враќањето на средствата за вадење една виза изнесува 36 € (колку што е нејзината комплетна цена)
  6. Adriatic.hr за гостите кои за влез во Република Хрватска вадат туристичка виза ќе ги рефундира трошоците за вадење една виза на секој износ од 500 € за услуги за сместување. Во случај гостинот да побарува враќање на трошоците за повеќе особи, вкупниот минимален број на резервации (од 500 €) се множи со бројот на визи за кои гостинот бара враќање на средствата.
  7. Овозможениот попуст за враќање на средствата за вадење виза ќе се пресмета веднаш по известувањето за плаќање на резервацијата за сместување.Гостинот е должен во полн износ да ја плати резервацијата на сметка на Adriatic.hr.
  8. Гостинот кој побарува враќање на средствата за вадење виза должен е да Adriatic.hr, при барањето за резервација, а најкасно до потврдата за резервација, ги извести по e-mail или факс и достави копии од документите за особите за кои побарува враќање на средствата за вадење виза.
  9. Доколку гостинот во една сезона направи повеќе резервации за истите особи, трошоците за вадење виза може да му се вратат само еднаш.
Live Chat Online Можеме ли да ви помогнеме?
Adriatic.hr користи "колачиња" за да овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на користење на нашите интернетски страници, се сложувате со нивно користење. Дознајте повеќе... Затвори