United Kingdom
0800 048 8079
Mon - Fri
08:00h - 22:00h
Sun
14:00h - 22:00h

Maraschino - liker koji miriše na Zadar

Print Published: 26/07/2014
Maraschino - liker koji miriše na Zadar

Upoznavanje lokalne kulture i običaja jedan je od najzabavnijih elemenata godišnjeg odmora. Svako mjesto koje posjetite obogatit će vas za saznanje o njegovoj povijesti i kulturi, ali i oduševiti autohtonim jelima i pićima.

Tako ćete, kada posjetite Zadar ili njegovu okolicu, moći kušati izvorno lokalno piće - Maraschino. Riječ je o originalnom likeru koji se radi od zrelih plodova višnje sorte maraska, koja je autohtona u Dalmaciji. Prepoznatljiv je po karakterističnom slatkom okusu, a u prošlosti je rijetkima bio dostupan te je slovio kao piće s ljekovitim svojstvima.

Maraschino ima dugu tradiciju koja seže još u 16. stoljeće. Originalna receptura na početku tog stoljeća zapisana je u Dominikanskom samostanu u Zadru. Popularnost Maraschina počinje u 18. stoljeću s povećanom proizvodnjom i trgovinom.

Idete li na odmor u Zadar, ne propustite kušati ovo tradicionalno piće. No, možete ga probati i bilo gdje u Hrvatskoj jer je zbog svog okusa i kvalitete svugdje cijenjen.Archive

Live Chat Can we help you?
Adriatic.hr uses "cookies" on our website to provide you with a better user experience. By using our website you consent to their use. Learn more... Close
4.5 / 90 reviews Adriatic.hr - Google Reviews