United Kingdom
0800 048 8079
Mon - Fri
08:00h - 22:00h
Sun
14:00h - 22:00h

Upoznajte pješčane plaže Jadrana

Print Published: 25/07/2011
Upoznajte pješčane plaže Jadrana

Zamišljajući odmor na Jadranu, mnogima će pred očima oživiti kristalno more kako oplakuje šljunčane i stjenovite obale Istre, Kvarnera i Dalmacije. No, jedna od "slika" može biti i uranjanje u fini pijesak, zato upoznajte pješčane plaže Hrvatske!


Saharun (Dugi otok)


Na Dugom otoku, u blizini Zadra, jedna je od najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj. Otok koji nije epicentar turizma, pruža mirno utočište za ljetni odmor – baš ono što većina i želi.
Pješčana plaža Saharun prostire se na 800 m, a gusta borovina koja je okružuje lijepa je vizualna i mirisna kulisa ljetnim radostima. Okrenuta prema otvorenom moru, ova pješčana plaža stvara dojam da koračate prema pučini, ali prilično polagano – jer i nakon 200 m od ulaska u more, još uvijek ćete biti u plićaku.
Nađete li apartman za odmor u Velom Ratu, Veruniću, Polju ili Solinama, trebat će vam samo 15-ak minuta dok ne uronite u pješčani raj Saharuna.


Vela pržina (Korčula)


Mjesto Lumbarda, na otoku Korčuli, poznato je "sjedište" pješčanih plaža na Jadranu. Vela pržina, uz Tatinju i Bilin žal, najpoznatija je, ali i najveća među njima.
Smještena u dubokoj uvali i zaštićena od sjevernih vjetrova, svoj pijesak daruje na veselje mnogima. Zapuše li južni vjetar, na svoje će doći ljubitelji bacakanja po valovitom moru - bez straha se mogu prepustiti "divljanju" jer na morskom dnu svaki pad ublažit će mekani pijesak. Vela pržina okružena je vinogradima gdje na pjeskovitom tlu raste autohtona sorta vinove loze od koje se priprema poznato korčulansko vino Grk – bijelo vino koje svakako morate kušati.
Od grada Korčule Lumbarda je udaljena samo 10-ak minuta vožnje. Izvrsno je povezana autobusnim linijama pa ako se nakon pješčanog provoda zaželite okruženja srednjovjekovnih kula Korčule, brzo ćete proputovati kroz vrijeme.


Kraljičina plaža (Sabunike)


Blizu kraljevskog grada Nina nalazi se, naravno, i Kraljičina plaža. U mjestu Sabunike, nadomak već spomenutog najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada, niže se 20 km pješčanih plaža i laguna.
Jedna od njih je i Kraljičina plaža, nazvana tako jer je, prema legendi, supruzi prvog hrvatskog kralja Tomislava bila omiljeno mjesto za kupanje. Provjerite zašto joj se dopadala. Vjerujemo da će čisto more na ovom ekološkom lokalitetu, povjetarac s Velebita koji hladi od ljetnih sparina i uvijek toplo more u ovom plitkom zaljevu biti sasvim dovoljni razlozi da poželite doći na pijesak Kraljičine plaže.Archive

Live Chat Can we help you?
Adriatic.hr uses "cookies" on our website to provide you with a better user experience. By using our website you consent to their use. Learn more... Close
4.5 / 90 reviews Adriatic.hr - Google Reviews