Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

5 najljepših plaža Makarske rivijere

Print Objavljeno: 6.7.2018.

Makarska rivijera je zbog svojih dugih šljunčanih i pješčanih plaža te velikog broja sunčanih sati savršena za uživanje u blagodatima ljeta. Uz najveći grad Makarsku, mala turistička naselja raštrkana po obali kao što su Brela, Baška Voda, Igrane ili Tučepi, omiljene su destinacije među obiteljima s djecom i svima u potrazi za svojim mjestom pod ljetnim suncem. No, Makarska rivijera skriva na svojim obalama i predivne nudističke i osamljene plaže.
Zavirite s nama u svijet sunca i mora te pročitajte kojih smo pet najljepših plaža Makarske rivijere izdvojili samo za vas!


Plaža Nugal


Plaža Nugal nedaleko od Tučepa, već je više od trideset godina popularno odredište za sve goste koji se vole kupati bez ijedne krpice na sebi. Kao većina nudističkih plaža i Nugal se nalazi malo dalje od „civilizacije”. Potrebno je propješačiti 30 minuta kroz šumu Osejava koja spaja Makarsku i Tučepi. S obzirom na neravni teren, preporučujemo da ne pješačite u japankama ili natikačama već da obujete tenisice. Plažu okružuju visoke stijene koje ju čine još ljepšom,a i štite posjetitelje od neželjenih pogleda. Ne zaboravite ponijeti hranu i piće, te se obilno namažite kremom za sunčanje jer na plaži Nugal nema hlada.

Punta rata


Najljepša plaža u Europi u 2004.godini, plaža Punta Rata se također nalazi na našoj listi najljepših plaža Makarske rivijere. Puta rata je šljunčana plaža s pješčanim ulazom u more. Zbog pješčanog ulaza u more je pogodna za obitelji s djecom. Okružena je mirisnim borovima koji pružaju debeo hlad onda kada se posjetitelji žele skloniti od jakog ljetnog sunca. Plažu dodatno uljepšava neobična okrugla stijena koja izbija iz mora, a koja je postala prepoznatljiv simbol.
Na plaži Punta Rata se nalaze beach barovi, restorani s ribljim i mesnim menijem, a mogu se unajmiti ležaljke i suncobrani.

Plaža Tučepi


Najduža plaža makarske rivijere se nalazi u turističkom naselju Tučepi, 7 kilometara udaljenom od Makarske. Plaža Tučepi je duga čak četiri kilometra, a pokraj nje se nalazi šetnica uljepšana posađenim borovima i stablima tamarisa. Plaža je popularna među obiteljima s djecom: od finog je šljunka, stabla tamarisa pružaju debeli hlad, a ima puno sadržaja za djecu kao što su pedaline ili vodeni tobogani. Roditelji se mogu opustiti u nekom od kafića, u unajmljenim ležaljkama koje su dostupne na plaži ili laganom šetnjom s djecom na šetnici kraj plaže.

Plaža Nikolina


Jedna od najpopularnijih plaža makarske rivijere, plaža Nikolina, nalazi se u Baškoj Vodi. Na njoj se ponosno vijori Plava zastava što je znak izvanredne kvalitete i čistoće mora. Plaža je idealna za obitelji s djecom jer ima puno sadržaja (kafići, restorani, pedaline, mogućnost unajmljivanja ležaljki i suncobrana). Veliki je plus što na plaži postoje i dva ulaza u more za osobe s invaliditetom.

Plaža Donja Luka


Zadnja plaža na našoj listi je plaža Donja Luka koja se nalazi u samom središtu Makarske. Ova popularna šljunčana plaža duga je nekoliko kilometara i popularna je među različitim profilima posjetitelja. Na plaži se nalazi puno sadržaja koji će omogućiti cjelodnevnu zabavu djecu i mladima – pedaline, vodeni tobogani pa čak i mogućnost bungee jumpinga. Nakon zabave u moru, posjetitelji se mogu sakriti od vrućina ispod mirisnih borova. Osim zabavnih sadržaja, na plaži se nalaze toaleti i tuševi, restorani i kafići. I ova se plaža može pohvaliti ulazom u more za osobe s invaliditetom.

Gdje odsjesti u Makarskoj?
kuće i apartmani za miran odmor
apartmani u Makarskoj s tri spavaće sobe
povoljne kuće s pogledom na more
apartmani i kuće udaljeni od mora do 200 metara
Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews