Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Obiteljski odmor na plažama Makarske i obalama otoka Lošinja

Print Objavljeno: 27.5.2011.

Ljeto 2011. želite provesti na Jadranu sa svojom obitelji, u nekom od nebrojenih mjesta kao stvorenima za idiličan odmor. U kojem će vaša djeca imati dovoljno sadržaja za zabavu, a vi ćete se moći potpuno relaksirati nakon cjelogodišnjih obaveza.

Predlažemo vam samo neke od sjajnih destinacija hrvatske obale na kojima ćete moći provesti nezaboravno ljetovanje – Makarsku rivijeru i otok Lošinj.

Makarska rivijeraJedna od najpopularnijih turističkih rivijera na Jadranu pomnom je brigom za uređenje okoliša zaslužila brojne nagrade, a uputite li se k ovoj sunčanoj rivijeri, uvjerit ćete se u njihovu opravdanost.
Kilometri plaža sa sitnim šljunkom oduševit će vas i djecu koja će se na njima moći bezbrižno igrati. Bujna borovina što okružuje ove nepregledne plaže dat će vam mogućnost da, ako poželite, doslovno cijeli dan provedete uz more. Možete birati između plaža s različitim zabavnim sadržajima koje odzvanjaju od dječjeg smijeha i skrivenih uvala koje pružaju nepomućeni mir.
Zaleđe Makarske rivijere čuva planina Biokovo do čijeg vrha možete doći automobilom i uživati u očaravajućem pogledu na srednjodalmatinske otoke. Zaustavite se na brojnim odmorišnim punktovima, upoznajte se sa životinjama ove lijepe planine i posjetite botanički vrt Kotišinu u biokovskom podnožju.
Vesele večeri uz šetnju i gradsko šarenilo provedite u Makarskoj. Posjetite franjevački samostan i muzej s velikim brojem školjaka u kojem će se vaša djeca sigurno oduševiti šarenilom tropskih školjkaša.

Otok Lošinj


Jedan od najljepših kvarnerskih otoka Lošinj, uz sve prednosti jadranskih odredišta – divnih plaža, čistog mora, tihog okruženja za odmor i veselih ribarskih večeri – vas i vašu djecu upoznat će sa svojom raznolikom florom i faunom.
U šetnji lošinjskim obalama možda ćete vidjeti najpoznatiju životinju ovog arhipelaga – dobrog dupina. Cijela jata rado se zadržavaju baš u lošinjskom akvatoriju pa je i sam otok u znaku ove, svima drage životinje. Druga zaštićena životinjska vrsta – macaklin - manje je popularna, ali svakako je treba vidjeti. Možda će vas pri prvom susretu preplašiti, ali ova bezopasna mala gušterica može biti zanimljiv motiv za fotografiranje – uspijete li je uhvatiti kada projuri pored vas, jer iako se ne čini tako, macaklin će se više bojati vas, nego obrnuto.
Brojne vrste bilja, Lošinj su učinile miomirisnim carstvom. Svaki mjesec u godini posvećen je nekim od biljnih vrsta otoka. Pridružite se manifestacijama koje promoviraju njegovo botaničko bogatstvo. Upoznajte svoju djecu s aromama koje ne mogu često omirisati na gradskom asfaltu i ponesite kući svežanj bilja koje će vas i u zimskim danima podsjetiti na Lošinj.
Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.5 / 140 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews