Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Plaže otoka Hvara | Top 6

Print Objavljeno: 27.4.2018.

Otok Hvar je poznat kao top turistička destinacija za partijanere i svjetske zvijezde. Ali, ovaj otok skriva na svojim obalama prekrasne šljunčane i pješčane plaže koje će možda još više očarati posjetitelje. Obiteljima s djecom će se svidjeti pješčane i šljunčane plaže na sjevernoj strani otoka, dok će avanturisti naći plaže za sebe na južnoj strani otoka. Ovaj smo put izdvojili 6 plaža otoka Hvara za koje smo sigurni da će vam se svidjeti.

Maslinica (blizu Starog Grada)


Iako plaže Starog Grada nisu toliko popularne kao one oko grada Hvara, postoji nekoliko njih koje itekako zavrjeđuju pažnju domaćih i stranih gostiju. Jedna od njih je i Maslinica, nazvana po uvali gdje se nalazi, a koja je udaljena dva kilometra od Starog Grada. Ovo je, naime, jedina pješčana plaža u blizini Starog Grada. Plaža ima veliki plićak što ju čini popularnom među obiteljima s djecom. Ako ste s autom, možete ga ostaviti na malenom parkingu nedaleko od plaže.
Zbog svog izoliranog položaja, na plaži nema dodatnog sadržaja, stoga ponesite sa sobom hranu i piće.

Zaraće


Na južnoj strani otoka, smješteno između Hvara i Starog Grada, nalazi se maleno naselje Zaraće koje se možda ne može pohvaliti brojem stanovnika (samo ih je troje!), ali se zato može pohvaliti svojom velikom šljunčanom plažom. Do plaže Zaraće je najbolje doći autom ili taksi brodom. Ova je plaža okružena velikim kamenjem na kojem se stvara morska sol koju obližnji restoran koristi u pripremi svojih jela. Za one avanturističkog duha, ove su stijene idealne za skokove u more.

Mlini (Pakleni otoci, Marinkovac)


Preuzmite vodič
na engleskom jeziku

Plaze u Hrvatskoj

E-mail adrese koje unesete nigdje se ne spremaju. Koriste se samo jednom za upotrebu slanja e-booka, osim u slučaju da pristanete primati obavijesti od Adriatic.hr-a.

  •  

Ako ne možete naći plažu za sebe na otoku Hvaru, uzmite taksi brod i otplovite do otoka Marinkovac, koji je dio Paklinskih otoka. Tu se nalazi šljunčana plaža Mlini. Kada stignete na otok samo pratite znakove koji vas vode do plaže. Iako u vrhuncu sezone na plaži Mlini zna biti gužvi, sasvim je drukčija slika u rujnu ili listopadu. U to je vrijeme plaža idealna za sve u potrazi za osamom. Na plaži se nalazi kafić, toaleti te restoran s tradicionalnom hrvatskom hranom. Također je moguće unajmiti suncobrane i ležaljke.

Pokonji dol


Jedna od najpopularnijih plaža u gradu Hvaru je Pokonji dol, nazvana prema istoimenom otočiću koji se može vidjeti s plaže. Nalazi se u uskoj uvali do koje je potrebno malo pješačenja.
Ova šljunčana plaža ima dugi plićak koji je idealan za one koji dođu tamo s manjom djecom. Ako zaboravite ponijeti vlastiti suncobran, možete za određeni iznos unajmiti suncobran i ležaljku na plaži. Na plaži se također nalaze tuševi, nekoliko barova, te restoran.

Dubovica


Plaža Dubovica je još jedna od popularnih plaža u blizini grada Hvara. Smještena je u pitoresknoj uvalici koja godinama privlači domaće, ali i strane posjetitelje. Nažalost, na plaži nema hlada pa ne zaboravite ponijeti sa sobom svoje suncobrane i kreme s visokim zaštitnim faktorom. U blizini se nalazi restoran s kvalitetnim ribljim i mesnim menijem.

Mekićevica


Mekićevica, malena plaža okružena kamenjem i mirisnom borovom šumom, nalazi se nedaleko od grada Hvara. Do plaže se može doći taksi brodom iz Hvara ili šetnjom uz obalu iz Pokonjeg dola.
Izolirana je od glavnih puteva zbog čega je postala popularna među naturistima, ali i avanturistima koji vole skakati sa stijena na plaži. U blizini plaže se nalazi samo jedan restoran.

Gdje odsjesti na otoku Hvaru?
povoljni apartmani, kuće i sobe na otoku Hvaru
apartmani udaljeni od pješčane plaže do 500 metara
kuće, apartmani i sobe za obitelji s djecom





Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu