Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otočje Žirje, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otočje Žirje

Otočje Žirje

Žirje je s površinom od 15,43 km2 najveći otok u šibenskom arhipelagu, a ujedno je i najudaljenije. Posebno je po brojnim uvalama i dugoj obalnoj liniji koja iznosi 39,2 kilometra.

Zanimljivosti

Zbog svoje udaljenosti od kopna ali isto tako i zbog trajektne povezanosti s kopnom Žirje je poželjno mjesto za ljude koji žele na miran način uživati u blagodatima ljeta. Danas na Žirju živi između pedeset i sedamdeset stanovnika. Ljeti se broj stanovnika poveća zahvaljujući turizmu, no ne toliko kao u većim sredinama u kojima prevladavaju gužve. Otočje Žirje je prava oaza mira, kojeg krase kamene kuće tipične za manja ribarska mjesta na Jadranu. U ljetnim mjesecima na Žirju se organiziraju brojne kulturne i gastronomske manifestacije od kojih je svakako najpoznatija ribarska večer.

Kako doći do Žirja?

Žirje je povezano redovnom trajektnom linijom sa Šibenikom. Trajekt vozi do Žirja dva puta dnevno (raspored se može pratiti na redovnim stranicama Jadrolinije), a plovidba traje oko dva sata. Usputna stanica plovidbe do Žirja je i na otoku Kapriju.


Riviera Žirje - Vidi sve plaže

Smještaj Otočje Žirje

Na odabranoj lokaciji nema objekta koji odgovara pretraživanju. Molimo, izaberite drugo mjesto ili parametre u pretraživaču smještaja na gornjem dijelu web-stranice.

Traži smještaj - Otočje Žirje
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews