Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Žut, Uvale - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Žut

Otok Žut

Drugi najveći otok u kornatskoj skupini otoka smjestio se između otoka Pašmana i otoka Kornata. Ovo je destinacija koja će najviše odgovarati osobama koje uživaju u robinzonskom stilu odmora.

Zanimljivosti

Budući da otok nema stalnog naselja, a prekriven je samo maslinama i smokvama, potpuni mir bit će vam zagarantiran. Tijekom godine na otoku borave isključivo stanovnici otoka Murtera koji se bave ribarstvom i poljoprivredom. Unatoč tome na otoku postoji jedna ACI marina sa 120 vezova te jedan restoran koji nudi lokalne riblje specijalitete.

Osim ljubiteljima odmora u robinzonskom stilu, Žut je omiljeno mjesto nautičarima iz raznih dijelova svijeta, budući da ima neke od najljepših uvala s kristalno čistim morem. Najpoznatije su uvala Ražanj, koja je ujedno i najveća, te uvale Bizikovica i Pinizel. U uvalama možete i pronaći mjesto za kupanje u moru jer na otoku Žutu nema klasičnih plaža.
Morate imati na umu da do otoka možete doći jedino brodom (vlastitim ili unajmljenim) jer ne postoji redovna trajektna linija koja ga povezuje s kopnom.


Riviera Žut - Vidi sve plaže

Smještaj Otok Žut

Kuća za odmor 12150
Dragišina Kuća za odmor 12150

Dragišina Od 114,00 € po danu

Kuća za odmor 16815
Brušnjak Kuća za odmor 16815

Brušnjak Od 161,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Žut
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews