Magyarország
0800 88048
06 1 999 8591
Beszélünk magyarul
Hétfő - Sz
08:00h - 22:00h
Vasárnap
08:00h - 22:00h

Korčula | 7 dolog amelyet nem hagyhat ki

Print Megjelenés: 2016.07.01.
Korčula | 7 dolog amelyet nem hagyhat ki


Hrorvátország egyik legismertebb szigete Korčula. Azon szerencsések, melyek Korčula szigetére érkeznek lehetőségük lesz korčula - i konyha megízlelésére, az óvárosban sétálni és felfrissülni a kristálytiszta korčula - i tengerben. Hogy az élmény teljes legyen, elkészítettük a legfontosabb helyek és események listáját, melyekben tartózkodásuk ideje alatt örömüket lelhetik.


1. Strandok

Korčula - ra megéri csak a tökéletes strandjai miatt is ellátogatni. A sziget partján sok öblöt és strandot találhatunk, melyek személygépkocsival, robogóval és hajókkal is elérhetők. Kristálytiszta tenger övezi Korčula szigetét. Neke od najistaknutijih plaža po svojoj ljepoti i jedinstvenošću su Pupnatska luka na južnoj strani otoka, pješčana plaža Pržina u Lumbardi i plaža Sv. Nikola koja se nalazi u gradu Korčuli. Rezervirajte smještaj u apartmanima ili sobama na Korčuli iz ponude privatnog smještaja koju smo pripremili za vas.

2. Moreška

Najpoznatija tradicionalna predstava koja datira još iz 17. stoljeća izvodi se cijelo ljeto, a najgledanija je 29. srpnja na dan Sv. Todora – zaštitnika Korčule. Ova mačevalačka igra nastala je na temelju europskih trendova u kulturi u 17. stoljeću. Predstavlja radnju u kojoj arapski kralj Moro otima ljepoticu "bulu", što je povod borbe vojski bijelog i crnog kralja. Borba završava povratkom bule turskom kralju Osmanu.

3. Gradski muzej Korčula

Smješten u palači Gabrijelis koja vjerno opisuje gradnju iz 16. stoljeća na otoku Korčuli, nalazi se Gradski muzej Korčula u kojemu se mogu vidjeti zbirke predmeta korištene u kamenoklesarstvu i brodogradnji, ali i razne predmete poput glasovira iz 1819. godine na kojemu je svirala Beethovenova prijateljica Edith Streich.

4. Glavica Sv. Antuna

Krenite u pravcu Lumbarde i pronađite jedinstveni vjerski spomenik i zaštićeni spomenik arhitekture parkova. Riječ je o crkvi izgrađenoj u 14. stoljeću do koje je moguće doći putem 102 stepenice ukrašene s obje strane drvoredima čempresa zasađenih 1708. godine. Osim toga, pogled s vrha Glavice na korčulanski arhipelag je spektakularan.

5. Badija

Svega 20 minuta lagane vožnje brodom od obale Korčule dijeli vas od ovog nenaseljenog otočića gdje na svakom koraku možete vezati svoj brod i uživati u blagodati mora i sunca, potpuno slobodni za uživanje u apsolutnom miru i tišini. Badija je površine jednog kvadratnoga kilometra, a cijela je prekrivena borovom šumom i makijom. Krasi je samostan izgrađen u 15. stoljeću po kojemu je otočić i dobio ime.

6. Katedrala Sv. Marka

Kroz cijelo 15. stoljeće radilo se na izgradnji ove katedrale koja u svom gotičko-renesansnom stilu upotpunjuje kultno-povijesnu baštinu otoka Korčule. Projektirali su je talijanski arhitekti, ali je većinom izgrađena od strane domaćeg stanovništva.

7. Enologija

Kao šećer na kraju valja spomenuti standardno korčulansko piće – vino. Vinogradarstvo u Korčuli je tisućljetna tradicija kojom se naraštaji i naraštaji dan danas bave, a grožđe pod korčulanskim suncem je delicija sama za sebe. Pošip, Rukavac, Grk ili Plavac mali – nećete pogriješiti. Kušajte ga uz svježe ulovljenu ribu i prepustite se savršenom godišnjem odmoru.
Kategóriák


Újdonságok

Csatlakozzon az Adriatic.hr klubhoz mert:

  • különleges ajánlatokat kap
  • elsőként értesülhet akcióinkról
  • elsőként szerezhet tudomást kedvezményeinkről
Live Chat Segíthetünk?
Az Adriatic.hr alkalmaz "sütiket" ("cookies") a minőségibb felhasználói szolgáltatások nyújtása érdekében. Ha továbbra is használja weboldalunkat, azzal egyetért ezek használatával. Tudjon meg többet ... Bezárás
4.6 / 109 értékelés Adriatic.hr - Google Reviews