Magyarország
0800 88048
06 1 999 8591
Beszélünk magyarul
Hétfő - Sz
08:00h - 22:00h
Vasárnap
08:00h - 22:00h

Maraschino - liker koji miriše na Zadar

Print Megjelenés: 2014.07.26.
Maraschino - liker koji miriše na Zadar

Upoznavanje lokalne kulture i običaja jedan je od najzabavnijih elemenata godišnjeg odmora. Svako mjesto koje posjetite obogatit će vas za saznanje o njegovoj povijesti i kulturi, ali i oduševiti autohtonim jelima i pićima.

Tako ćete, kada posjetite Zadar ili njegovu okolicu, moći kušati izvorno lokalno piće - Maraschino. Riječ je o originalnom likeru koji se radi od zrelih plodova višnje sorte maraska, koja je autohtona u Dalmaciji. Prepoznatljiv je po karakterističnom slatkom okusu, a u prošlosti je rijetkima bio dostupan te je slovio kao piće s ljekovitim svojstvima.

Maraschino ima dugu tradiciju koja seže još u 16. stoljeće. Originalna receptura na početku tog stoljeća zapisana je u Dominikanskom samostanu u Zadru. Popularnost Maraschina počinje u 18. stoljeću s povećanom proizvodnjom i trgovinom.

Idete li na odmor u Zadar, ne propustite kušati ovo tradicionalno piće. No, možete ga probati i bilo gdje u Hrvatskoj jer je zbog svog okusa i kvalitete svugdje cijenjen.
Kategóriák


Újdonságok

Csatlakozzon az Adriatic.hr klubhoz mert:

  • különleges ajánlatokat kap
  • elsőként értesülhet akcióinkról
  • elsőként szerezhet tudomást kedvezményeinkről
Live Chat Segíthetünk?
Az Adriatic.hr alkalmaz "sütiket" ("cookies") a minőségibb felhasználói szolgáltatások nyújtása érdekében. Ha továbbra is használja weboldalunkat, azzal egyetért ezek használatával. Tudjon meg többet ... Bezárás
4.6 / 105 értékelés Adriatic.hr - Google Reviews