Российская Федерация
8800 100 8571
Украина
0800 500 547
Говорим русский
Пон - Суб
08:00h - 22:00h
Воск
08:00h - 22:00h

TOP 10 plaža na Jadranu za obitelji s djecom

Print Опубликовано: 11.06.12
TOP 10 plaža na Jadranu za obitelji s djecom

Kako bismo vam olakšali potragu za plažom na kojoj ćete se moći isključiti iz svakodnevice, a da su mališani zabavljeni igrom u plićaku, gradnjom pješčanih kula ili upoznavanjem lokalnih vršnjaka, donosimo vam 10 najboljih plaža za djecu i odrasle. Vjerujte, nije bilo nimalo lako izdvojiti samo 10 najboljih budući da se iza svake plaže krije još jedna lijepa uvala, a iza nje još jedna i još jedna...

1. Brela – Rivijera Makarska sinonim je za prelijepe kilometarske plaže, no izdvajamo Punta rat u Brelima. Plaža je šljunčana, pri ulazu u more pješčana, te okružena borovima koji će Vam pružiti utočište i tijekom najtoplijeg dijela dana. Oko plaže nalaze se brojni ugostiteljski objekti, restorani i barovi, također dobro "rješenje" za osvježenje. Priroda je očuvana, more kristalno čisto.

2. Rivijera Crikvenica – Ni prošle godine nismo mogli izdvojiti najbolju crikveničku plažu pa ne možemo ni ove. Pješčana plaža Crni molo u Crikvenici i plaža Poli mora u Selcu apsolutni su favoriti među kupačima. Osvježenje možete potražiti u plićaku Crnog mola gdje se održavaju sati vodenog aerobika, dok je Poli mora smještena u u lijepoj i čistoj uvali u centru Selca. Brojni sadržaji omogućuju cjelodnevno opuštanje uz more, a prepreka nema da to učine i osobe s invaliditetom jer su za njih uređeni svi prilazi.

3. Biograd na Moru - Plaža Dražica je u samom središtu mjesta. Nalazi se uz gustu borovu šumu i uređeno šetalište, posuta je sitnim šljunkom, a ima brojne zabavne sadržaj za najmlađe, pravi mali lunapark: tobogan, autiće, akvagan, trampolin... Uz nju je i čitav niz malih kafića i zalogajnica, a ponosno se vijori i Plava zastava.

4. Zaton – Zaton, u blizini Zadra, će vas ugostiti na mješovitoj pješčano-šljunčanoj plaži dugačkoj oko 1,5 kilometar. Na njoj će mališani uživati zbog plitkog mora, rekvizita za igranje, zabavno-edukativnih sadržaja pod vodstvom iskusnih animatora, a vi ćete u sjeni stabala mirno odmarati zbog prisutstva iskusnih spasilaca. Plažu krasi i Plava zastava, međunarodno prizanje za održivo upravljanje i gospodarenjem morem i obalnim pojasom.

5. Baška, otok Krk - Glavna baška plaža, Vela Plaža, duga je oko 2 km i nalazi se u središtu mjesta. Ovu prirodnu šljunčanu plažu, koja može primiti nekoliko tisuća kupača, osim Plave zastave krasi i postupni ulaz, plićak te kristalno čisto more s vidljivim dnom. Sve to čini je posebno pogodnom za djecu i neplivače. Okružena je restoranima i kafićima gdje se možete osvježite te trgovinama i ostalim sadržajima za razonodu. U blizini je i zabavni centar s vodenim toboganima i igrama, a možete iznajmiti i pedaline, daske za jedrenje, suncobrane te ležaljke za ugodniji odmor.

6. Orebić, poluotok Pelješac - Trstenica je šljunčana plaža s blagim pješčanim ulazom u more, zbog čega je osobito prikladna za malu djecu. Na plaži se mogu unajmiti razni rekviziti za vodene sportove, ležaljke i suncobrani, a i guste krošnje mediteranskih stabala mogu vam pružiti prirodnu hladovinu. Duga plaža koja se nježno spušta u more ugostit će brojne kupače u vrhu sezone, zato preporučamo da što ranije nađete svoje mjesto pod orebićkim suncem.

7. Nin, rivijera Zadar - Ninska laguna, poznata i kao Kraljičina plaža, je dugačka pješčana plaža idealna za obitelji s djecom i starije osobe. Poznata je i po ljekovitom blatu, tretmanu slavnom još od rimskih vremena. Na Kraljičinoj plaži djeca mogu uživati u pješčanim kulama i toplom plićaku.

8. Omiš - Gradska plaža glavno je ljetno okupljalište. Na jednom kilometru dobro uređene i čiste plaže naći ćete mnoštvo dodatnog sadržaja. Djeci će se najviše svidjeti zbog pijeska koji nanosi obližnja rijeka Cetina, a roditeljima zbog stotinu metara plićaka i ugostiteljskih objekata na samoj plaži.

9. Lopar, otok Rab – Lopar sa svoje 22 pješčane plaže prava je destinacija za izbirljive. Još jedna velika prednost je sigurnost kupača, posebno djece, koja bezbrižno mogu uživati u plitkom i toplom moru Rajske plaže.

10. Duće - U blizini Omiša kilometarska plaža Duće pijeskom mami djecu, ali i odrasle. Dok odrasli uživaju u piciginu i odbojci na pijesku, najmlađi grade kula i "peku" pješčane kolače. Široki plićak omogućuje i maloj djeci te neplivačima užitak u morskim radostima. Plažu okružuju guste krošnje stabala koje pružaju ugodnu hladovinu tijekom cijelog dana, a uz obalu su smješteni brojni barovi i restorani.
Категории


Новости

Присоединитесь к Adriatic.h клубу, потому что:

  • Вы будете получать эксклюзивные предложения
  • первые узнайте про наши акции
  • первые пользуйтесь нашими льготами
Live Chat Можем ли Вам помочь?
Adriatic.hr использует «куки», чтобы обеспечить удобные условия для пользователей. Продолжая пользоваться нашим сайтом, вы соглашаетесь с их использованием. Узнайте больше... Закрыть
4.6 / 133 отзывов Adriatic.hr - Google Reviews