E-mail adresa
Lozinka
 
Zaboravili ste lozinku? ?
E-mail adresa
Live Chat
Kontakt telefon
Hrvatska
+385 21 456-456
Radno vrijeme
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Vodič - Uvale

Traži:

Uvale

Razvedena hrvatska obala pravi je raj za ljubitelje uživanja u osamljenim uvalama. Mali morski zaljevi približno kružna presjeka najčešće su slabo naseljeni. Tu i tamo krasi ih kakva kamena kućica koja je ranije služila kao vikendica lokalnim stanovnicima. U većim uvalama smjestila su se naselja koja su i dalje intimnija od većih pomorskih gradova. Uvale su i sigurna luka nautičarima na njihovim putovanjima nepreglednim jadranskim labirintom otoka i mora.

Otočke uvale s najljepšim morem

"Najljepše more je na otocima," reći će vam svaki stanovnik obale. Osim što prozirno more omogućuje pogled do bujnog života u morskim dubinama, uvale će vas ugostiti u intimnoj atmosferi samo vašeg komadića raja.

Mnoštvo uvala nudi otok Hvar. Ovaj razvedeni hrvatski biser, iako je svjetski poznata turistička destinacija, i dalje čuva uvalu samo za vas. Na vama je da odaberete "svoju" koja će vam, osim plaža, ponuditi i pristan za brodicu, osamu, pogled na božansku prirodu u aromaterapeutskim mirisima lavande, bora i oleandra, dok će vam šumovita hvarska uvala Vrboska i kamene kućice uvale Torac predočiti nesvakidašnje kulise sklada prirode i ruralne arhitekture.

Uvala Božava na Dugom otoku okupat će vas u tirkizno plavom moru, a sitan bijeli pijesak na plaži Saharun pružit će vam ugođaj tropskih mora. Ljepotom im konkurira i uvala Soline na jugozapadnom dijelu otoka koja se spominje već u 12. stoljeću, a pogodna je za sidrenje jahti i brodova.

Vela Farska na južnoj strani otoka Brača okružit će vas mediteranskom vegetacijom i prekrasnom šljunčanom plažom. Uvala Osibova, jedna u nizu bračkih uvala s intimnom atmosferom, kristalno čistim morem, netaknutom prirodom idealna je za miran odmor.

Kvarnerske uvale s podmorskim blagom

Otok Lošinj, s razlogom prozvan otokom vitalnosti, omogućit će vam bijeg od svakodnevice u tišinom i zelenilom okruženu uvalu Studenčić, dok mir stoljetnog maslinika jamči potpunu relaksaciju i odmor.

Čarobne uvale otoka Paga kriju podmorska blaga daleke prošlosti. Na dnu uvale Caska leži potopljeni grad, dok uvala Vlaška Mala razveseljava ronioce s ostacima tereta trgovačkoga broda iz 1.st. pr. Kr.

Dalmatinski biseri

Vela Papratna, Crkvice, Vučine, Vodice, Dingač, Postup i brojne druge uvale krase poluotok Pelješac. Zelene šume, kamene crkve i kuće izgrađene u tradicionalnom mediteranskom stilu dodatno obogaćuje pogled na susjedne otoke Mljet i Korčulu.

Na razvedenoj obali otoka Mljeta ističe se uvala Saplunara, zastićeni rezervat prirodnih rijetkosti sa samoniklim šumama pinija. Zaljev se proteže kilometar uz obalu, a na prostranim plićinama more se ljeti ugrije preko 28 stupnjeva Celzijevih. U mljetskim uvalama s kristalno čistim morem, lijepim pješčanim plažama uživat ćete u ljepoti prirode i nepomućenome miru.

Uvala Bratinja Luka na otoku Korčuli s najbližim turističkim sadržajima na 10-tak kilometara udaljenosti, poudit će vam odmor u istinskom robizonskom stilu.

Ponuda

-
Uvala Torac Apartmani 581

Uvala Torac

Od 114,00 €
po danu

Uvala Soline Kuća za odmor 499

Uvala Soline

Od 57,00 €
po danu

Uvala Zaraće (Dubovica) Apartmani 8778

Uvala Zaraće (Dubovica)

Od 62,00 €
po danu

Uvala Pokrivenik Apartmani 8673

Uvala Pokrivenik

Od 43,00 €
po danu

Uvala Girna Luka Kuća za odmor 4592

Uvala Girna Luka

Od 114,00 €
po danu

Vidi sve objekte

Uvale

Pozicija mjesta na karti
Adriatic.hr
Poljička cesta 26
21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 456-456
fax: +385 21 456-789
gsm: +385 91 234-5641
e-mail: info@adriatic.hr
OIB: 16364086764
ID: HR-AB-21-020038491
Plaćanje osigurano SSL enkripcijom
Generiranje: s | XML: s | PHP: s
Memorija: MB | Host: | XML Service(0)
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori