France
0805 080462
Nous parlons français
Lun - Sam
08:00h - 22:00h
Dim
08:00h - 22:00h

Kvarner – wreck diving as a tourist attraction!

Print Posté: 22/05/14
Kvarner – wreck diving as a tourist attraction!

Što ponuditi posjetiteljima kada izležavanje na plaži više nije glavna atrakcija? Kada se sezona primiče svome kraju ili još ni izbliza nije na početku? Kvarner u tu svrhu ozbiljno razmišlja o potapanju brodova!

O čemu je riječ? U svijetu je već poznat scuttling, tj. namjerno potapanje brodova. Riječ je o rekreativnom sadržaju s namjerom da zabavi ronioce rekreativce. Na potopljenim brodovima brzo se počinju skupljati raznorazni morski stanovnici što prizor čini uistinu bajkovitim i atraktivnim za ronilačku avanturu.

Područje Rijeke, Crikvenice i Opatije te otoka Krka, Cresa, Raba i Lošinja jako je zainteresirano za ovu ideju, gdje bi svojim gostima pružili dodatnu zabavu - mogućnost da zarone u njihovo podmorje i pronađu napuštene brodove koji su havariju doživjeli namjerno.

Projekt bi do kraja tek trebao biti isplaniran pa detaljnijih informacija kada će biti moguće zaroniti do "novih" olupina još nema. Zna se da propisi nalažu da se brodovi potapaju u područjima gdje nisu plovni putovi te na način koji je siguran za okoliš.

Posjetitelji Kvarnera sigurno će biti zadovoljni još jednom atrakcijom koju im nudi – potopljenim brodovima.
Catégorie


Nouveautés

Rejoignez le club Adriatic.hr car:

  • vous obtenez des offres exclusives
  • soyez le premier à tout savoir sur nos promotions
  • soyez le premier à profiter de nos avantages
Live Chat Pouvons nous vous aider?
Adriatic.hr utilise des «cookies» pour vous permettre une meilleure navigation. De par le fait de rester connecté à notre site, vous en acceptez l'utilisation. Pour en savoir plus... Fermer
4.5 / 102 avis Adriatic.hr - Google Reviews