United Kingdom
0800 048 8079
Mon - Sat
08:00h - 22:00h
Sun
08:00h - 22:00h

Kvarner – wreck diving as a tourist attraction!

Print Published: 22/05/2014
Kvarner – wreck diving as a tourist attraction!

Što ponuditi posjetiteljima kada izležavanje na plaži više nije glavna atrakcija? Kada se sezona primiče svome kraju ili još ni izbliza nije na početku? Kvarner u tu svrhu ozbiljno razmišlja o potapanju brodova!

O čemu je riječ? U svijetu je već poznat scuttling, tj. namjerno potapanje brodova. Riječ je o rekreativnom sadržaju s namjerom da zabavi ronioce rekreativce. Na potopljenim brodovima brzo se počinju skupljati raznorazni morski stanovnici što prizor čini uistinu bajkovitim i atraktivnim za ronilačku avanturu.

Područje Rijeke, Crikvenice i Opatije te otoka Krka, Cresa, Raba i Lošinja jako je zainteresirano za ovu ideju, gdje bi svojim gostima pružili dodatnu zabavu - mogućnost da zarone u njihovo podmorje i pronađu napuštene brodove koji su havariju doživjeli namjerno.

Projekt bi do kraja tek trebao biti isplaniran pa detaljnijih informacija kada će biti moguće zaroniti do "novih" olupina još nema. Zna se da propisi nalažu da se brodovi potapaju u područjima gdje nisu plovni putovi te na način koji je siguran za okoliš.

Posjetitelji Kvarnera sigurno će biti zadovoljni još jednom atrakcijom koju im nudi – potopljenim brodovima.
Categories


Newsletter

Join the Adriatic.hr club and:

  • get our exclusive deals
  • find out about our promotions first
  • enjoy all our benefits
Live Chat Can we help you?
Adriatic.hr uses "cookies" on our website to provide you with a better user experience. By using our website you consent to their use. Learn more... Close
4.6 / 105 reviews Adriatic.hr - Google Reviews