Magyarország
0800 88048
06 1 999 8591
Beszélünk magyarul
Hétfő - Sz
08:00h - 22:00h
Vasárnap
08:00h - 22:00h

Aktív nyaralás Horvátországban

Print Megjelenés: 2016.03.25.
Aktív nyaralás Horvátországban

Osim prekrasnih pješčanih i šljunčanih plaža, Hrvatsku krase zeleni krajolici, planine i kršni kanjoni rijeka stvoreni za divljenje, ali i za osvajanje. Možete se penjati, šetati, voziti bicikl ili ploviti u kajaku i upoznavati ljepotu hrvatske živopisne prirode. Za vas smo izdvojili našu preporuku lokacija idealnih za aktivni godišnji odmor gdje ćete doživjeti Hrvatsku u duhu uzbudljive pustolovine.


Šetanje, planinarenje i slobodno penjanje

Sve popularnije aktivnosti u Hrvatskoj među turistima su planinarenje i penjanje. Velebit, Dinara, Mosor, Paklenica, Risnjak i Biokovo samo su neke od planina koje imate priliku posjetiti. Za početak preporučamo smještaj u apartmanima u rivijeri Paklenica. Priključite se istraživanju netaknute prirode i neka pustolovina počne!

Biciklizam

Preporučamo uzbudljivi način razgledavanja – vožnju biciklom i to bilo gdje u Hrvatskoj. Za one najspremnije 5 ruta popularne utrke "Tour of Croatia" u koje se ubrajaju "Makarska – Split", "Šibenik – Zadar", "Nacionalni park Plitvice – Učka", "Pula – Umag" i "Sveti Martin – Zagreb" idealne su za podizanje razine adrenalina. Osim toga, tu su i zahtjevne staze u Nacionalnom parku Krka te na Biokovu i Velebitu.

Rafting

Stari gusarski grad Omiš, smješten u Srednjoj Dalmaciji idealna je lokacija za mnoštvo sportskih aktivnosti, među kojima je i rafting na rijeci Cetini. Volite li uzbudljive sportove, svakako se okušajte u raftingu! Za vrijeme vrućih ljetnih dana osvježenje u rijeci je neopisiv osjećaj. Rezervirajte smještaj u omiškoj rivijeri i krenite stvarati nezaboravne uspomene.

Kanu i kajak

Veličanstvene rijeke u Hrvatskoj tokom ljetnih mjeseci smiruju svoj tok i postaju idealne za plovidbu u kanuima i kajacima. Rijeka Cetina i Radmanove Mlinice kraj Omiša i rijeka Zrmanja kraj Zadra učestalo su oslikane raznobojnim plovilima. Isto tako, vrlo često se plovi i po morskim valovima u zaljevima otoka Brača i Hvara, ali i mnogih drugih lokacija po Jadranu gdje je ova vrsta aktivnosti nezaobilazna.


Speleologija

Istražite unutarnju ljepotu hrvatskih krajolika obilazeći prekrasne tajanstvene špilje. Neke od najpoznatijih i najzanimljivijih su Modra špilja na malom otoku Biševu nasuprot otoka Visa, Zmajeva špilja na Braču, Mokre noge i Jama Amfora na Biokovu, Ponor Bregi u Pazinu i mnoge druge. Rezervirajte smještaj na otoku Visu ili nekoj drugoj prekrasnoj lokaciji i uvjerite se sami u ljepotu i jedinstvenost prirode u Hrvatskoj.

Ronjenje

Zaljubljeni ste u ljepotu kristalno čistog Jadranskog mora i san vam je istražiti skriveni podvodni svijet? Odvažite se na ronjenje i to u nekoj od preporučenih lokacija za takvu vrstu avanturizma, kao što su Rovinj, Brela, Cavtat te otoci Mali Lošinj, Dugi otok i Hvar. Podvodni svijet u Jadranskom moru krije mnoštvo tajni.

Picigin

U Splitu se osim lagane šetnje starom jezgrom redovito igra najpopularniji ljetni sport – picigin. Svaki dan kroz dugo toplo ljeto na popularnoj pješčanoj plaži Bačvice s društvom zaigrajte picigin u plićaku – amaterski sport za koji je potrebna samo dobra volja i jedna loptica! Picigin je kao popularna ljetna igra poharao i ostale plaže na Jadranu.
Kategóriák


Újdonságok

Csatlakozzon az Adriatic.hr klubhoz mert:

  • különleges ajánlatokat kap
  • elsőként értesülhet akcióinkról
  • elsőként szerezhet tudomást kedvezményeinkről
Live Chat Segíthetünk?
Az Adriatic.hr alkalmaz "sütiket" ("cookies") a minőségibb felhasználói szolgáltatások nyújtása érdekében. Ha továbbra is használja weboldalunkat, azzal egyetért ezek használatával. Tudjon meg többet ... Bezárás
4.6 / 105 értékelés Adriatic.hr - Google Reviews