France
0805 080462
Nous parlons français
Lun - Sam
08:00h - 22:00h
Dim
08:00h - 22:00h

Maraschino - liker koji miriše na Zadar

Print Posté: 26/07/14
Maraschino - liker koji miriše na Zadar

Upoznavanje lokalne kulture i običaja jedan je od najzabavnijih elemenata godišnjeg odmora. Svako mjesto koje posjetite obogatit će vas za saznanje o njegovoj povijesti i kulturi, ali i oduševiti autohtonim jelima i pićima.

Tako ćete, kada posjetite Zadar ili njegovu okolicu, moći kušati izvorno lokalno piće - Maraschino. Riječ je o originalnom likeru koji se radi od zrelih plodova višnje sorte maraska, koja je autohtona u Dalmaciji. Prepoznatljiv je po karakterističnom slatkom okusu, a u prošlosti je rijetkima bio dostupan te je slovio kao piće s ljekovitim svojstvima.

Maraschino ima dugu tradiciju koja seže još u 16. stoljeće. Originalna receptura na početku tog stoljeća zapisana je u Dominikanskom samostanu u Zadru. Popularnost Maraschina počinje u 18. stoljeću s povećanom proizvodnjom i trgovinom.

Idete li na odmor u Zadar, ne propustite kušati ovo tradicionalno piće. No, možete ga probati i bilo gdje u Hrvatskoj jer je zbog svog okusa i kvalitete svugdje cijenjen.
Catégorie


Nouveautés

Rejoignez le club Adriatic.hr car:

  • vous obtenez des offres exclusives
  • soyez le premier à tout savoir sur nos promotions
  • soyez le premier à profiter de nos avantages
Live Chat Pouvons nous vous aider?
Adriatic.hr utilise des «cookies» pour vous permettre une meilleure navigation. De par le fait de rester connecté à notre site, vous en acceptez l'utilisation. Pour en savoir plus... Fermer
4.6 / 107 avis Adriatic.hr - Google Reviews