Kroatie
+385 21 456-456
We speak English
Ma - Za
08:00h - 22:00h
Zo
08:00h - 22:00h

Maraschino - liker koji miriše na Zadar

Print Gepubliceerd: 26-07-14
Maraschino - liker koji miriše na Zadar

Upoznavanje lokalne kulture i običaja jedan je od najzabavnijih elemenata godišnjeg odmora. Svako mjesto koje posjetite obogatit će vas za saznanje o njegovoj povijesti i kulturi, ali i oduševiti autohtonim jelima i pićima.

Tako ćete, kada posjetite Zadar ili njegovu okolicu, moći kušati izvorno lokalno piće - Maraschino. Riječ je o originalnom likeru koji se radi od zrelih plodova višnje sorte maraska, koja je autohtona u Dalmaciji. Prepoznatljiv je po karakterističnom slatkom okusu, a u prošlosti je rijetkima bio dostupan te je slovio kao piće s ljekovitim svojstvima.

Maraschino ima dugu tradiciju koja seže još u 16. stoljeće. Originalna receptura na početku tog stoljeća zapisana je u Dominikanskom samostanu u Zadru. Popularnost Maraschina počinje u 18. stoljeću s povećanom proizvodnjom i trgovinom.

Idete li na odmor u Zadar, ne propustite kušati ovo tradicionalno piće. No, možete ga probati i bilo gdje u Hrvatskoj jer je zbog svog okusa i kvalitete svugdje cijenjen.
Categorie


Nieuws

Join the Adriatic.hr club and:

  • get our exclusive deals
  • find out about our promotions first
  • enjoy all our benefits
Live Chat Can we help you?
Adriatic.hr maakt gebruik van "cookies" om meer service te bieden bij het bezoeken van de website. Wanneer u op onze site blijft gaan wij ervan uit dat u toestemt met het gebruik van cookies. Meer informatie... Sluiten
4.6 / 109 reviews Adriatic.hr - Google Reviews