Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Buzet, Središnja Istra

Traži:

Buzet

Rivijera Buzet

Rivijera Buzet maleno je carstvo srednjovjekovnih gradića na brežuljcima Zelene Istre, a među njima je i najmanji grad na svijetu. Neobične šume skrivaju najveće blago istarskog kraja – tartuf. Uz proslave posvećene najpoznatijoj deliciji, Rivijera Buzet priređuje i manifestacije poput obnove starih obrta te jednog od najpopularnijih filmskih festivala.

Rivijera Buzet – srednjovjekovlje na zelenim brežuljcima

Srednjovjekovni grad Buzet opasao je zidinama svoje povijesne atrakcije - građevine iz 15. st. te Vela i Mala gradska vrata iz 16. st. Srednjovjekovni put na Rivijeri Buzet nastavlja se u Ročkom Polju i Roču, koji u crkvici sv. Roka skriva čudesne freske iz 14. st. Vještina ročkog freskoslikarstva može se i isprobati u radionici gdje posjetitelji uz pomoć umjetnika izrađuju svoje vlastite freske.

Povijesna atrakcija Rivijere Buzet – Aleja glagoljaša - šetnica je na kojoj od Roča do Huma iskrsava 10 kamenih spomenika glagoljici, originalnom slavenskom pismu. Šetnja kroz povijest završava u najmanjem gradu na svijetu, Humu, 11. glagoljskim spomenikom – bakrenim Vratima Huma.

Rivijera Buzet - čarobne šume pune istarskog zlata

Prirodne ljepote Rivijere Buzet smjestile su se uz najdužu istarsku rijeku Mirnu. Sklad slapova, starog mlina i kamenih istarskih kuća očekuje posjetitelje slikovitih sela Kotli i Mlini. Pokraj rijeke svoje su mjesto pronašle i Istarske toplice, ljekovito osvježenje ispod 85 m visoke stijene.
Uz dolinu Mirne pruža se i bujna Motovunska šuma, poznata kao najbogatije stanište istarskih tartufa.

Na sjeveru Rivijere Buzet uzdigla se visoravan Ćićarija koja preko pašnjaka i šuma vodi do najveće istarske planine Učke. Park prirode Učka idealno je odredište za ljubitelje aktivnog odmora, koji ovdje mogu isprobati planinarenje, speleološku avanturu, brdski biciklizam, pa i slobodno letenje.

Tradicija Istre u okusu ljetnih zbivanja

Grad tartufa, Buzet, najatraktivniju istarsku gastronomsku manifestaciju, Dane tartufa, započinje pripremom spektakularne divovske fritade od tartufa, koja se pravi od čak 2000 jaja i 10 kg tartufa. Buzet njeguje i tradicionalne obrte kojih se rado prisjeća na fešti Subotina kada otvori svoje stare radionice poput kovačnice, češljarskog obrta i stare pekare.

Još jedna tradicija Rivijere Buzet ljekovita je humska rakija od imele. Pripremana prema starom keltskom receptu, humska biska je najveća atrakcija Smotre rakije koja se svake godine održava u Humu.

Obližnji gradić Motovun domaćin je jednog od najpopularnijih događaja u Hrvatskoj - međunarodnog Motovunskog filmskog festivala, koji svako ljeto okuplja brojne filmske umjetnike u svom srednjovjekovnom ambijentu.Buzet, Središnja Istra - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Buzet

Apartmani 17562
Buzet Apartmani 17562

Buzet Od 86,00 € po danu

Sobe 17835
Buzet Sobe 17835

Buzet Od 57,00 € po danu

Kuća za odmor 16806
Sovinjsko Polje Kuća za odmor 16806

Sovinjsko Polje Od 121,00 € po danu

Apartmani 16380
Sovinjsko Polje Apartmani 16380

Sovinjsko Polje Od 100,00 € po danu

Apartmani 17942
Roč Apartmani 17942

Roč Od 114,00 € po danu

Traži smještaj - Buzet
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 143 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews