Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Vodič - Dalmacija

Traži:

Dalmacija

Dalmacija

Dalmacija je površinom izuzetno velika regija i može je se podijeliti na Sjevernu, Srednju i Južnu Dalmaciju. Neovisno o njenom geografskom položaju, za bilo koji dio Dalmacije specifične su duge šljunčane i pješčane plaže, i neposredna blizina otoka poput popularnih Brača, Hvara, Korčule, Visa, ali i Ugljana, Pašmana i Kornatih. Smještaj u Dalmaciji je najčešće privatni smještaj u apartmanima i sobama te kućama za odmor i vilama. U većim gradovima često ćete imati priliku pronaći studio apartmane, dok će dvosobni apartmani idealni za obitelji s djecom biti u blizini plaža ili po otocima. Rezervirajte smještaj u Dalmaciji i iskusite dalmatinski način života o kojemu svi posjetitelji maštaju.

Dalmacija
je najveća turistička regija Hrvatske, s akvatorijem od čak 926 otoka, otočića, hridi i grebena. Kameni labirinti suhozida u brojnim vinogradima i maslinicima prate vas kroz sva tri dijela regije – Sjevernu, Srednju i Južnu Dalmaciju. U svakoj vas očekuju jedinstvene kulturne znamenitosti mediteranskih gradova te raznolike čari netaknute prirode.

Sjeverna Dalmacija – fantazija prirode uz šum morskih orgulja

Hrvatska vas poziva da glazbene večeri provedete u akustičnoj crkvi sv. Donata koja od 9. st. simbolizira grad Zadar. Moderno lice Dalmacija otkriva u instalacijama na zadarskoj rivi – na kamenim stepenicama Morskih orgulja valovi stvaraju melodije, a staklene ploče Pozdrava Sunca pomoću sunčeve energije mijenjaju boju.
Katedrala sv. Jakova u Šibeniku, uvrštena na UNESCO-ov popis, fenomen je graditeljstva u potpunosti sazdan od kamena. Najzanimljiviji detalj su 74 kamene glave koje okružuju fasadu katedrale.
Od prirodnih ljepota, Hrvatska ističe arhipelag Nacionalnog parka Kornati s 89 kamenih otoka, otočića i hridi. U Parku prirode Telašćica, zaljevu 8 km uvučenim u kopno Dugog Otoka, Dalmacija će vam otkriti morsko jezero kojeg su stijene izdigle nad razinu mora koje ga okružuje. Nacionalni park Krka osvojit će posjetitelje bistrim slapovima koji se spuštaju sa 7 sedrenih barijera rijeke Krke.

Srednja Dalmacija – Hrvatska u sunčanoj priči UNESCO-ove palače

Dalmacija će vas u svom najvećem gradu Splitu dočekati s 1700 godina starom Dioklecijanovom palačom pod zaštitom UNESCO-a. Brojni koncerti te povorka rimske vojske očekuje vas u rekonstruiranim danima rimskog cara Dioklecijana, čiji je mauzolej pretvoren u katedralu sv. Duje.
UNESCO-ov grad Trogir impresionirat će vas Radovanovim portalom, koji biblijskim detaljima srednjovjekovne umjetnosti ukrašava ulaz u katedralu sv. Lovre. Dalmacija vas u Omišu, gradu čiju su povijest obilježili nemilosrdni gusari, vodi na rafting-avanturu rijeke Cetine. U omiljenom turističkom odredištu, Makarskoj, Hrvatska ima ponešto za svakoga - muzej s 3000 školjaka, marijansko svetište u spilji okruženoj zelenilom te nadaleko poznate kilometarske plaže duž cijele rivijere.
Spas od ljetne vrućine Dalmacija vam nudi na otoku Braču, u zagrljaju najpoznatije hrvatske plaže Zlatni rat. Najsunčaniji otok Hvar, moderno središte ljetnog provoda za mlade, od davnina skriva jedno od najstarijih kazališta Europe.

Južna Dalmacija – bogata kultura zarobljena u kulama juga

Dalmacija nastavlja UNESCO-ovu priču u Dubrovniku, gradu kulture kojeg opasuje 1940 m gradskih zidina, s nizom tvrđava i kula. Koncerti klasične glazbe odjekuju u atriju palače Knežev dvor, a dramske izvedbe tradicionalnih Dubrovačkih ljetnih igara pronaći ćete na pozornici Lovrijenca - tvrđave smještene na 37 m visokoj hridi.
Na otoku Korčuli, čekaju vas brojni mačevalački bojni plesovi, od kojih se najpoznatija Moreška izvodi tijekom cijelog ljeta. Srednjovjekovnim kulama Dalmacija će vas zarobiti u rodnom gradu Marka Pola – Korčuli, koja svako ljeto maškaranim dočekom obilježava pola Nove godine.
U nacionalnom parku Mljet, Hrvatska će vas oduševiti s dva morska jezera usred najšumovitijeg otoka.
Južna Dalmacija će na poluotoku Pelješcu ugoditi vašim nepcima svjetski priznatim vinom Dingač te okusom svježih školjki, čiji je uzgoj tradicija od antičkih vremena.Smještaj Dalmacija

Apartmani 17788
Zaglav Apartmani 17788

Zaglav Od 75,60 € po danu

Kuća za odmor 13018
Tvrdni Dolac Kuća za odmor 13018

Tvrdni Dolac Od 150,30 € po danu

Apartmani 4313
Rogoznica Apartmani 4313

Rogoznica Od 60,30 € po danu

Apartmani 2846
Sutivan Apartmani 2846

Sutivan Od 98,10 € po danu

Apartmani i sobe 8170
Zaglav Apartmani i sobe 8170

Zaglav Od 53,10 € po danu

Traži smještaj - Dalmacija

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu