Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Središnja Istra, Istra - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Središnja Istra

Rivijera Središnja Istra

Rivijera Središnja Istra, poznata kao Zelena Istra, obuhvaća mnoštvo malenih mjesta duge prošlosti i utvrda na brežuljcima sa slikovitim zvonicima. Središnja Istra iz administrativnog središta Pazina, "srca Istre", provest će vas svojom mrežom cesta i puteva (pogodnih i za bicikliste) kroz najljepši krajolik kulturnih i prirodnih bogatstava: srednjovjekovne kaštele na brežuljcima, šumu tartufa, vinograde na kojima "rastu" ukusna malvazija i teran te maslinike iz čijih se plodova cijedi ulje poznato još od antike.

Putujte kroz vrijeme - mitske utvrde Središnje Istre

Skoro svaki brežuljak Središnje Istre na svome vrhu krije utvrdu ili njezine ostatke, a fotogeničnom Motovunu ljepotom, poviješću i zanimljivim povijesnim pričama konkurira Oprtalj - jedinstvenim zvonikom crkve sv. Jurja u obliku četverokutne kule te mnoštvom kamenih crkvica iz različitih razdoblja. Grožnjan se pridružuje srednjovjekovnim mitskim gradićima unoseći dašak umjetnosti sa svojih 18 galerija i umjetničkih ateljea, ljetnom međunarodnom filmskom školom, čime je od grada obrtnika postao grad umjetnika Središnje Istre. Okolna polja i brežuljke "nadgledaju" Buje koje su zbog položaja prozvane "stražarom Istre", a i Sv. Petar u Šumi, Guran i Kanfanar kao da žive u nekim davno minulim vremenima.

Središnja Istra za apsolutni gastronomski užitak

Kaštelir-Labinci čuvaju zbirku etnološkog blaga Vittorija Rossonija koja će vam otkriti da su stari Istrijani bavili poljodjelstvom i stočarstvom, što nije neobično budući da je Središnja Istra poznata gastronomska destinacija. To potvrđuju brojni autohtoni specijaliteti: tartufi, istarski pršut, fuži, fritaje, maneštre, nagrađivana istarska vina motovunska malvazija i teran te muškat iz Momjana i, naravno, neizostavno maslinovo ulje koje je još od antike poznato po iznimnoj kvaliteti. Na brojim manifestacijama redovno možete kušati najukusnije domaće specijalite, stoga ne propustite Sajam istarskog bijelog tartufa u Livadama, Festu od maneštri u Gračišću ili potražite obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva u Jadruhima, Ročkom Polju i ostalim mjestašcima do kojih će vas dovesti mreža istarskih cesta vina i maslinova ulja.

Središnja Istra - mrežom biciklističkih staza do zvjezdanih festivala

Cestama vina i maslinova ulja nedavno su zavladali i biciklisti koji na više od 2000 km staza uživaju u vožnji na vlastiti pogon, downhill natjecanjima i brojnim brdsko-biciklističkim utrkama, otkrivajući istovremeno čarolije Motovunske šume i srednjovjekovni grad Dvigrad napušten u 17. stoljeću. Put će vas dovesti i do jame Baredine u kojoj ćete se na 132 m dubine moći rashladiti od ljetnih vrućina.
"Noćne ptice" mogu uživati na Motovun film festivalu gdje se djela sedme umjetnosti prikazuju 24 sata dnevno, ali i u zvjezdarnici u Višnjanu koju je osnovala skupina amatera i pretvorila je u jednu od dvanaest najproduktivnijih zvjezdarnica u svijetu.Središnja Istra - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Središnja Istra

Kuća za odmor 14136
Mali Turini Kuća za odmor 14136

Mali Turini Od 63,00 € po danu

Apartmani 17562
Buzet Apartmani 17562

Buzet Od 86,00 € po danu

Kuća za odmor 14572
Kaštel Kuća za odmor 14572

Kaštel Od 86,00 € po danu

Apartmani 7634
Sveti Martin Apartmani 7634

Sveti Martin Od 64,00 € po danu

Apartmani 12398
Blaškovići Apartmani 12398

Blaškovići Od 34,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Središnja Istra
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews