Slovenija
0804 88801
(00386)01 777 4164
Govorimo v slovenščini
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Biograd, Severna Dalmacija - Top znamenitosti in mesta za dopust

Išči:

Riviera Biograd

Riviera Biograd

V srednjem delu Severne Dalmacije, med Zadrom in Šibenikom, je Riviera Biograd umestila svoja barvita mesteca. Prestolnica hrvaških kraljev, Biograd na Moru, bo z urejenima marinama, skalnatimi plažami ter športno zabavnimi aktivnostmi pritegnila vsakega popotnika. Raznovrstno naravno bogastvo v okolici vas bo prisililo, da podaljšate svoj planirani dopust in uživate še nekaj dni.

Kraljevski doček na Rivijeri Biograd

Nekoć grad u kojem su se krunili kraljevi, danas je Biograd na Moru, tj."bijeli grad na moru" kao što mu i samo ime kaže, centar rivijere koja će vas kraljevski ugostiti.

Smješten na poluotoku s kojega se raširio na kopno, Biograd na Moru okružen je dvijema marinama s više od 1000 vezova. Uz dobru prometnu povezanost i raznolikost plaža, privlači najrazličitije turiste koji obiteljska druženja i nautičarska znatiželjna istraživanja rivijere stapaju u veselu ljetnu zabavu.

Mjestašca Rivijere Biograd, Sv. Petar na Moru te, povezani šetnicom, Turanj i Sv. Filip i Jakov, pružaju pogled na atraktivne otočiće Pašmanskog kanala. Zauzvrat, otok Pašman, susjed Rivijere Biograd, u tjesnacu štiti Pakoštane i Drage te kupače i nautičare od snažih vjetrova s otvorene pučine.

Stari sportovi Rivijere Biograd

Duž čitave Rivijere Biograd možete uživati u hladovini borova na šljunčanim i pješčanim plažama te planirati večernji izlazak. Ne možete pogriješiti što god odabrali - šetnju rivom, festival dalmatinske a capella pjesme ili Bijograjske litnje igre - tradicionalno natjecanje u starim dalmatinskim igrama: skakanje u vreći, plivanje zavezanih ruku, potezanje konopa... Ako biste ipak nešto "suvremenije", okušajte se u "bijelom sportu" na 20-ak vrhunski opremljenih teniskih terena.

Ne propustite posjetiti Zavičajni muzej Grada Biograda na samoj obali. Uz arheološku i etnološku zbirku, najvredniji muzejski "dragulj" je teret mletačkog broda iz 16. stoljeća. Jedinstvena na Jadranu, zbirka od oko 10 tisuća očuvanih predmeta iz inventara bogato opremljenog broda potpoljenog pokraj otočića na Rivijeri Biograd, čeka vas da je ponovo otkrijete.

Rivijera Biograd među bogatstvima prirode

Pakoštane i Drage u zaleđu Rivijere Biograd kriju Park prirode Vransko jezero u kojemu će uživati promatrači ptica. Krenite još južnije do milozvučne vodene pjesme 7 slapova Nacionalnog parka Krka.

Vrgada na istoimenom otočiću stoljećima je nadgledala promet Pašmanskim kanalom. Otisnite se od otoka i pođite na pučinu do Kornatskog arhipelaga te jezera Mir u Parku prirode Telašćica i njegovih 25 božanskih uvala.

Odmorite oči od blještavila sunca i morske površine u šumama Nacionalnog parka Paklenica udaljenog samo sat vremena vožnje od Rivijere Biograd.


Riviera Biograd - Vidi sve plaže

Biograd - Kaj delati, kaj ogledati?

Namestitev Riviera Biograd

Počitniška hiša 16177
Sveti Petar Počitniška hiša 16177

Sveti Petar Od 152,00 € na dan

Apartmaji 6445
Turanj Apartmaji 6445

Turanj Od 48,00 € na dan

Apartmaji 17298
Biograd na Moru Apartmaji 17298

Biograd na Moru Od 50,00 € na dan

Apartmaji 16966
Sveti Filip i Jakov Apartmaji 16966

Sveti Filip i Jakov Od 57,00 € na dan

Apartmaji 17392
Drage Apartmaji 17392

Drage Od 50,00 € na dan

Išči namestitev - Riviera Biograd
Live Chat Vam lahko pomagamo?
Adriatic.hr uporablja "piškotke", ki zagotavljajo boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Izvedite več...
Zapri
4.6 / 142 recenzij Adriatic.hr - Google Reviews