Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Biograd, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Biograd

Rivijera Biograd

U blizini nekoliko nacionalnih parkova (NP Krka, NP Kornati i NP Plitvička jezera) i gradova kao što su Šibenik, Zadar i Nin, rivijera Biograd će biti zanimljiva svima koji žele u malo vremena vidjeti puno toga. Grad Biograd na moru skriva nepregledne šljunčane plaže s različitim sadržajem i bogatu povijesnu baštinu (u srednjem vijeku je bio središte hrvatskih kraljeva). Od naše ponude privatnog smještaja na rivijeri Biograd izdvajamo apartmane i sobe u kojima su kućni ljubimci dobrodošli, smještaj blizu šljunčanih plaža te apartmane i sobe s pogledom na more.

Središnjim dijelom Sjeverne Dalmacije, između Zadra i Šibenika, Rivijera Biograd smjestila je svoja pitoreskna mjestašca. Prijestolnica hrvatskih kraljeva, Biograd na Moru, uređenim marinama, sjenovitim plažama te sportsko-zabavnim sadržajima zaintrigirat će svakog putnika namjernika. Raznoliko bogatstvo prirode u okolici primorat će vas da produžite planirani odmor na ovoj rivijeri i "guštate" još nekoliko dana.

Kraljevski doček na Rivijeri Biograd

Nekoć grad u kojem su se krunili kraljevi, danas je Biograd na Moru, tj."bijeli grad na moru" kao što mu i samo ime kaže, centar rivijere koja će vas kraljevski ugostiti.

Smješten na poluotoku s kojega se raširio na kopno, Biograd na Moru okružen je dvijema marinama s više od 1000 vezova. Uz dobru prometnu povezanost i raznolikost plaža, privlači najrazličitije turiste koji obiteljska druženja i nautičarska znatiželjna istraživanja rivijere stapaju u veselu ljetnu zabavu.

Mjestašca Rivijere Biograd, Sv. Petar na Moru te, povezani šetnicom, Turanj i Sv. Filip i Jakov, pružaju pogled na atraktivne otočiće Pašmanskog kanala. Zauzvrat, otok Pašman, susjed Rivijere Biograd, u tjesnacu štiti Pakoštane i Drage te kupače i nautičare od snažih vjetrova s otvorene pučine.

Stari sportovi Rivijere Biograd

Duž čitave Rivijere Biograd možete uživati u hladovini borova na šljunčanim i pješčanim plažama te planirati večernji izlazak. Ne možete pogriješiti što god odabrali - šetnju rivom, festival dalmatinske a capella pjesme ili Bijograjske litnje igre - tradicionalno natjecanje u starim dalmatinskim igrama: skakanje u vreći, plivanje zavezanih ruku, potezanje konopa... Ako biste ipak nešto "suvremenije", okušajte se u "bijelom sportu" na 20-ak vrhunski opremljenih teniskih terena.

Ne propustite posjetiti Zavičajni muzej Grada Biograda na samoj obali. Uz arheološku i etnološku zbirku, najvredniji muzejski "dragulj" je teret mletačkog broda iz 16. stoljeća. Jedinstvena na Jadranu, zbirka od oko 10 tisuća očuvanih predmeta iz inventara bogato opremljenog broda potpoljenog pokraj otočića na Rivijeri Biograd, čeka vas da je ponovo otkrijete.

Rivijera Biograd među bogatstvima prirode

Pakoštane i Drage u zaleđu Rivijere Biograd kriju Park prirode Vransko jezero u kojemu će uživati promatrači ptica. Krenite još južnije do milozvučne vodene pjesme 7 slapova Nacionalnog parka Krka.

Vrgada na istoimenom otočiću stoljećima je nadgledala promet Pašmanskim kanalom. Otisnite se od otoka i pođite na pučinu do Kornatskog arhipelaga te jezera Mir u Parku prirode Telašćica i njegovih 25 božanskih uvala.

Odmorite oči od blještavila sunca i morske površine u šumama Nacionalnog parka Paklenica udaljenog samo sat vremena vožnje od Rivijere Biograd.


Riviera Biograd - Vidi sve plaže

Biograd - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Biograd

Kuća za odmor 16177
Sveti Petar Kuća za odmor 16177

Sveti Petar Od 152,00 € po danu

Apartmani 6445
Turanj Apartmani 6445

Turanj Od 48,00 € po danu

Apartmani 17298
Biograd na Moru Apartmani 17298

Biograd na Moru Od 50,00 € po danu

Apartmani 16966
Sveti Filip i Jakov Apartmani 16966

Sveti Filip i Jakov Od 57,00 € po danu

Apartmani 17392
Drage Apartmani 17392

Drage Od 50,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Biograd
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews