Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Sub
12:00h - 20:00h
Ned
12:00h - 20:00h

Krka, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Krka

Rivijera Krka

Dok gornji tok rijeke Krke krasi status nacionalnog parka, donji tok krase pitoreskna i pitoma mjestašca Skradin, Zaton i Raslina. Na Rivijeri Krka uživat ćete u kanjonu rijeke i gastronomskim specijalitetima bočate vode. Rivijeru ćete najbolje doživjeti brodom, no ni uređeni kopneni putevi vas neće razočarati. Krška priroda isprepletena mrežom uređenih stazica stvorila je od donjeg toka rijeke Krke oazu rekracije i odmora.

Fantastični trio Rivijere Krka

Duboko u Šibenskom zaljevu, pokraj ulaza u Prokljansko jezeru – ili izlaza, ovisno odakle plovite, dočekat će vas Zaton. Pitomo naselje Rivijere Krka krase stare kamene kuće i Morski fratar, statua sredozemne medvjedice, maskote Mediteranskih igara. Izrazito pogodni prirodni uvjeti, omogućili su da se upravo ovdje održe natjecanja u veslanju. Danas bočatom površinom Zatona prolaze nautičari na svom putu prema Nacionalnom parku Krka ili veslači koji se na uređenim stazama pripremaju za natjecanja.

Ako vas ipak više privlači kopno, na Rivijeri Krka uživat ćete u 3 kilometra dugoj šetnici pogodnoj i za bicikliste.
Produžite li iz Zatona stazicama uzvodno rijekom Krkom ili nastavite morskim putem, stići ćete do mjestašca Raslina u Prokljanskom jezeru. Mrijestilište riba skrivenim ostacima antičke arhitekture na svome dnu ukazuje na bogatu prošlost Rivijere Krka.

Stara gradska jezgra Skradina zaštićeni je spomenik kulture. Mediteranski uske, romantične uličice s brežuljka nadgleda utvrda – pogledajte Skradin, Krku i kanjon s visine, osjećat ćete se kao vladar grada-bisera pred vama.

Gastronomski užitak na Rivijeri Krka

Uz arheološke nalaze, posebost bočatog jezera su gastronomski specijaliteti koje možete pronaći na stolovima većine restorana na Rivijeri Krka. Jegulje, lubini i dagnje, koje 7 puta brže rastu u bočatim vodama, imaju poseban okus. Skradinska torta, slastica od badema, lješnjaka i meda zaokružit će gastronomsko iskustvo ljubavne veze rijeke i mora, dok će vas Skradin okrijepiti čašom nagrađivanih domaćih vina u uličicama prepunih kulturnim bogatstvima.

Rivijera Krka u raskoši povijesti i prirode

Raslina, Zaton i Skradin neka budu utočište za miran odmor nakon cjelodnevnih izleta. Biciklistička potraga za "Hrvatskom Trojom", arheološkim nalazištem iz rimskog razdoblja, iznenadit će vas ostacima srednjovjekovne utvrde. "Noćne ptice" razveselit će Vodice i Šibenik, a avanturisti će uživati u raftingu na rijeci Krki i bungee jumpingu sa Šibenskoga mosta.

Ne zaboravite posjetiti Nacionalni park Krka. Samo krenite uzvodno i naćulite uši – pjesmi 7 slapova u zelenom raslinju krša pridružuju se ptice. Visovačko jezero čuva franjevački samostan na istoimenom otočiću okružen visokom zelenom vojskom čempresa, jablana i vrba.


Riviera Krka - Vidi sve plaže

Krka - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Krka

Apartmani 12416
Zaton Apartmani 12416

Zaton Od 74,00 € po danu

Apartmani 18961
Lozovac Apartmani 18961

Lozovac Od 64,00 € po danu

Apartmani 13545
Bilice Apartmani 13545

Bilice Od 57,00 € po danu

Apartmani 16904
Bilice Apartmani 16904

Bilice Od 54,00 € po danu

Kuća za odmor 17168
Bogatić Kuća za odmor 17168

Bogatić Od 194,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Krka
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu