Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Vodič - Nacionalni park Plitvička jezera

Traži:

Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera

U srcu Hrvatske nalazi se Nacionalni park Plitvička jezera - Zemlja spuštajućih jezera, koja već stoljećima opčinjava ljude. 1949. godine odlučeno je da ovaj kutak svemira treba sačuvati za buduće naraštaje pa su Plitvička jezera postala prvi nacionalni park u Hrvatskoj. Od 1979. godine Nacionalni park Plitvička jezera nalazi se i na UNESCO-ovom popisu zaštićene svjetske baštine.

Prostire se na 29 685 hektara, a pored 16 jezera, odvojenih sedrenim barijerama, diči se i veličanstvenim šumama, slapovima, špiljama i izvorima. Izvanvremenska ljepota učinila je Nacionalni park Plitvička jezera nezaobilaznom točkom na mapi svih posjetitelja Hrvatske.

Plitvička jezera pripovijedaju bajku o prirodi

Nacionalni park Plitvička jezera bajku o prirodi pripovijeda u četiri poglavlja – kroz četiri godišnja doba. Proljeće i ljeto tkaju cvjetni sag po livadama, rijeke nabujaju od otopljenog snijega, a slapovi prave romantične vodene zavjese ispod kojih se šetači, začarani ljepotom, provlače kao ispod duge. Jesen donosi šarenilo toplih boja koje se zrcale na vodenim površinama Nacionalnog parka Plitvička jezera. Zimski ugođaj krase snježnim pahuljicama okićene krošnje stabala te zaleđeni vodopadi i jezera koji podsjećaju na ledenu bajku u kojoj je vrijeme stalo.

Drvene staze vijugaju oko i preko jezera koja boju mijenjaju, od smaragdne, preko tamnoplave do srebrne, ovisno o broju jezerskih "stanovnika" te igri sunčevih zraka i vodenih površina. Istim putevima proći ćete preko ili ispod 92 slapa, od kojih je najljepši Veliki slap, visok čak 78 metara. "Ravnotežu" vodenom carstvu daje zelena oaza, najljepša prašuma Dinarskog masiva - Čorkova uvala.

U ovom čarobnom krajoliku možete uživati i putujući panoramskim vlakićem ili brodom, razgledavajući lokacije na kojima su snimani western filmovi o indijanskom poglavici Winnetou.

Okolica Nacionalnog parka Plitvička jezera vraća vas izvorima

U selima Rastovača, Poljanak, Jezerce i Plitvica, koja omeđuju Nacionalni park Plitvička jezera, možete uživati u predivnim pejzažima, domaćoj hrani i tradicionalnoj arhitekturi. Svako od njih vratit će vas u neka prošla, davno minula vremena.

U naselju Korana nalazi se pilana s početka 20. stoljeća, gdje se za piljenje trupaca još uvijek koristi snaga vode. Smoljanac se nalazi blizu ostataka drevnog Drežnik grada, važnog obrambenog uporišta kojim su nekoć gospodarili znameniti hrvatski plemići. Na samo sat vožnje od Nacionalnog parka Plitvička jezera, u selu Smiljan, rodnom mjestu Nikole Tesle, nalazi se Memorijalni centar posvećen ovom velikom svjetskom znanstveniku.Smještaj Nacionalni park Plitvička jezera

Apartmani 5195
Poljanak Apartmani 5195

Poljanak Od 179,00 € po danu

Apartmani i sobe 17407
Selište Drežničko Apartmani i sobe 17407

Selište Drežničko Od 57,00 € po danu

Apartmani 14603
Smoljanac Apartmani 14603

Smoljanac Od 73,00 € po danu

Apartmani i sobe 5194
Smoljanac Apartmani i sobe 5194

Smoljanac Od 50,00 € po danu

Kuća za odmor 13741
Smoljanac Kuća za odmor 13741

Smoljanac Od 129,00 € po danu

Traži smještaj - Nacionalni park Plitvička jezera
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews