Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Vodič - Nacionalni park Mljet

Traži:

Nacionalni park Mljet

Nacionalni park Mljet

Nacionalni park Mljet zauzima sjeverozapadnu trećinu otoka Mljeta. Ovaj jedinstveni splet prirodnih rijetkosti i kulturnih vrijednosti od 1960. godine stavljen je pod posebnu zaštitu koja je ipak došla prekasno za sredozemnu medvjedicu, gotovo istrebljenu vrstu tuljana.
Kopneni ulaz u Nacionalni park Mljet moguć je na lokaciji Crna klada, dok s morske strane posjetitelje dočekuju luke Pomena i Polače. Atraktivni niz povijesnih znamenitosti započinje već tu: rimska palača u Polačama po veličini i očuvanosti treći je rimski spomenik na Jadranu.
Biljni i životinjski svijet Nacionalnog parka Mljet živi u harmoniji s čovjekom. Naselja Polače, Goveđari, Babine Kuće, Soline, Pristanište i Pomena primit će stoga sve posjetitelje koji će paziti da ne naruše ovu prirodnu ravnotežu.

Slana jezera i stoljetne šume Nacionalnog parka Mljet

Šume alepskog bora i česmine te vazdazelena makija zamršena povijušama unutar Nacionalnog parka Mljet čuvaju jednu posebnu tajnu. Kanalom Soline na ovom se mjestu more prišuljalo otoku Mljetu i ispunivši udubljenja u kršu, stvorilo je Veliko, a potom i Malo jezero.
Zbog slabe cirkulacije morske vode, Malo jezero ima svojstvo lagune pa je pogodno za kupanje i u hladnijim mjesecima. Prema staroj legendi, u njemu se trebate okupati s odabranikom svoga srca, a Mljet će vas spojiti zauvijek.
Na Velikom jezeru smjestio se otočić Sv. Marije, neslužbeni simbol Nacionalnog parka i cijelog otoka. Ovaj čarobni kutak ljeti se ogrne umjetničkim bojama kada se, od sredine srpnja do sredine kolovoza, održava Mljetsko kulturno ljeto. Prihodi od ulaznica za predstave, koncerte i izložbe usmjereni su za obnovu vrijednog benediktinskog samostana Sv. Marije iz 12. stoljeća.

Egzotično carstvo Nacionalnog parka Mljet

Pogled na otok Mljet puca sa planinarskih i biciklističkih staza. Krajičkom oka iz sigurnog zaklona gustog raslinja vaše korake prate jeleni, mufloni i divlji zečevi.
Podmorje jezera Nacionalnog parka Mljet urešeno je školjkašima – Jakovskom kapicom, plemenitom periskom, prstacima... Kupače bi mogla iznenaditi pojava nebeskoplave meduze roda Aurelia, koja je potpuno bezopasna.
Romantičari će uživati otkrivajući plaže i morske špilje tijekom vožnje kanuom, a one željne adrenalinskih izazova Nacionalni park Mljet u listopadu poziva na tradicionalnu međunarodnu triatlonsku utrku Mljet Half Ironman.Smještaj Nacionalni park Mljet

Apartmani 16296
Polače Apartmani 16296

Polače Od 58,00 € po danu

Apartmani 10426
Pomena Apartmani 10426

Pomena Od 49,00 € po danu

Sobe 4918
Pomena Sobe 4918

Pomena Od 39,00 € po danu

Apartmani 4944
Ropa Apartmani 4944

Ropa Od 40,00 € po danu

Apartmani 4950
Kozarica Apartmani 4950

Kozarica Od 43,00 € po danu

Traži smještaj - Nacionalni park Mljet
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 144 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews