Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Vodič - Nacionalni park Krka

Traži:

Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka

Bježeći s planine Dinare, rijeka Krka je dubila svoje vapnenačko korito, "klesala" stepenice na 70 kilometarskom putu prema moru i strpljivo gradila status nacionalnog parka.
Carstvo vodenih stepenica s jezerima savršeno je odgovaralo asketskom životu franjevaca koji su okrepljivali duh i tijelo životom na čudu prirode rijeke Krke – otočiću nasred jezera.
Nepromijenjena, paradoksalno istovremeno šumovita i kršovita, rijeka Krka najvrednije je ornitološko područje Europe i dom mnogobrojnim endemskim životinjskim vrstama te česta izletnička tura turista na ljetovanju u Hrvatskoj.

Vodeno carstvo Nacionalnog parka Krka

Otvoren znatiželjnicima tijekom cijele godine, Nacionalni park Krka ugostit će vas na svojih 7 sedrenih kaskada. U bogatstvo bočate vode, rijeka Krka stapa se sa svojim posljednjim slapom, Skradinskim bukom koji se opisuje superlativima – najljepši, najatraktivniji, najpoznatiji, najduži, najposjećeniji,...
Provjerite razloge ovim epitetima.

Oko Skradinskog buka vodit će vas edukativna staza. Svakim korakom šetnje otkrivat će vam se posebnosti Nacionalnog parka Krka: endemske vrste riba, pljuskanje vidre, vodenice prepune etnološkog blaga, lepet krila neke od 211 vrsta ptica u nepreglednom kolažu različitog raslinja.... Zaustavite se na mostićima koji vode oko 17 stepenica slapova Skradinskog buka i uživajte u zaglušujućem duetu rijeke i sedrenih barijera.

Spilje i jame Nacionalnog parka Krka posjetiteljima su nažalost nepristupačne, no tamo obitava ugrožena zajednica šišmiša, čovječa ribica, endemski podzemni vodeni kralješnjak, a ponegdje i ostaci rimske i neolitske kulture.

Nacionalni park Krka oplemenjen ljudskom rukom

Dojmove sa Skradinskog buka možete skupiti u opuštajućoj vožnji brodićem po izduženom Visovačkom jezeru. Omeđen barijerama posljednjeg slapa i sivim stijenama kanjona rijeke Krke te "Ogrlicama", nizom kaskada Roškog slapa, na jezeru se nalazi i otočić – dragulj "izbrušen" ljudskom rukom. Samostan, perivoj i crkvica, koje su franjevci podigli u 15. stoljeću, izgledaju kao da su na njemu oduvijek. Spokojan mir crkve i samostana čuva bogatu knjižnicu s prvim tiskanim knjigama u svijetu, arheološku zbirku te povijesno crkveno ruho. Nezaboravan pejzaž sakralnog kompleksa na otoku okruženom čempresima, vrbama i jablanima utisnut će vam se kao vrhunski doživljaj spoja snage prirode i ljudskog umijeća oplemenjivanja arhitekturom.

Želite li više dana uživati u ljepotama Nacionalnog parka Krka, mjestašca Zaton i Raslina ugostit će vas u donjem toku rijeke i ponudit vam gastronomske specijalitete bočate vode.Smještaj Nacionalni park Krka

Kuća za odmor 17168
Bogatić Kuća za odmor 17168

Bogatić Od 414,00 € po danu

Kuća za odmor 11337
Gluići Kuća za odmor 11337

Gluići Od 193,00 € po danu

Kuća za odmor 11688
Puljane Kuća za odmor 11688

Puljane Od 91,00 € po danu

Apartmani 16904
Bilice Apartmani 16904

Bilice Od 60,00 € po danu

Apartmani 924
Raslina Apartmani 924

Raslina Od 46,00 € po danu

Traži smještaj - Nacionalni park Krka
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews