Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Baranja, Kontinentalna Hrvatska - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Baranja

Baranja

Baranja je skriveni turistički biser koji se smjestio na istoku Hrvatske. Iako je mnogi definiraju kao dijelom Slavonije, Baranja je zasebna regija sa svojim geografskim, povijesnim i kulturnim specifičnostima.

Zanimljivosti

Posljednjih godina Baranja je turistima postala jedna od privlačnijih destinacija u Hrvatskoj. Mnogi će reći da je najpoznatija znamenitost u Baranji park prirode Kopački Rit, no istina je da ćete u Baranji pronaći mnoge druge znamenitosti i načine za zabavu. Baranja nije klasična destinacija u kojoj prevladava masovni turizam. To je slikovito područje koje će svakog turista osvojiti na prvu svojom spokojnom prirodom, riječnim i močvarnim predjelima koji otkrivaju tajne biljnog i životinjskog svijeta. Nevjerojatni pejzaž upotpunjuju vinogradi, polja suncokreta i zlatnog klasja kao i pitoreskna sela.
U kombinaciji s kulturnim, zabavnim i gospodarskim manifestacijama Baranja se polako afirmira kao prepoznatljiva destinacija ruralnog turizma. Kada se govori o gastronomiji Baranja je jedna od najzanimljivijih regija u Hrvatskoj upravo zbog raznovrsnosti, odnosno širokog spektra jela koji uključuje mesne, riblje specijalitete ali i zanimljive deserte kao i poznata vina i rakije.

Kulturna raznolikost

Prostor Baranje je pravo multikulturalno središte s obzirom na to da okuplja oko 20 različitih nacionalnosti. Osim domaće tradicije i kulture imat ćete priliku upoznati i način života i drugih naroda na ovom području.

Kopački rit

Sjeverno od ušća Drave u Dunav, na području koje tvori nevjerojatan prizor na šume, jezera, livada, bara, smjestila se jedna od najvećih prirodnih močvara u Europi – Kopački Rit. Uvršten je na Ramsarsku listu močvara svjetskog značaja te je predložena za uvrštenje Listu svjetske prirodne baštine UNESCO-a. Velika bioraznolikost (više od 2000 bioloških vrsta) u Parku odraz je bogatstva flore i faune koje su posljedica razvijenog ekosustava kojeg redovito svake godine plave vode Dunava i Drave i tako izmjenjuju njegov izgled.Smještaj Rivijera Baranja

Na odabranoj lokaciji nema objekta koji odgovara pretraživanju. Molimo, izaberite drugo mjesto ili parametre u pretraživaču smještaja na gornjem dijelu web-stranice.

Traži smještaj - Rivijera Baranja
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu