Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Bjelovarska, Kontinentalna Hrvatska - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Bjelovarska

Bjelovar

Bjelovar je jedan od najljepših gradova Središnje Hrvatske. Glavno je administrativno središte Bjelovarsko-bilogorske županije – najistočnije cjeline Središnje Hrvatske. Zahvaljujući planskoj izgradnji grad ima pravilnu kvadratnu strukturu ulica što mu daje prepoznatljiv i zanimljiv izgled.

Zanimljivosti

Bjelovar je jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj. Kao početak nastanka grada uzima se 1756. godina kada je izdana dozvola za gradnju naselja koje bi trebalo preuzeti ulogu vodeće pukovnije u regiji. To je bila zasluga poznate Habsburške carice Marije Terezije koja je gradu i dodijelila status posebnog grada 1771. godine, što je za posljedicu imalo daljini razvoj.

Osim arhitekture Bjelovar je danas poznat i kao grad sira zahvaljujući dugoj tradiciji proizvodnje sira koja je prisutna i danas. Savršeno mjesto za sve turiste koji vole istraživati svjetske gastronomske delicije. Najbolja prilika da saznate o lokalnim specijalitetima Bjelovara jesu gastronomski festivali koji se održavaju tijekom godine. Uz arhitekturu i bogatu gastronomsku ponudu vrijedi istražiti prekrasan pejsaž Bjelovarsko – bilogorske županije. Ako planirate ostati više dana preporučuje se da to učinite jahanjem jednom od poznatijih konjičkih ruta. Naime u županiji su prepoznali prednost tzv. konjičkog turizma, te su jahanje upotpunili raznim izletima ali i natjecanjima u daljinskom jahanju. Uz jednog od mnogih certificiranih vodiča moći ćete istražiti neke od najljepših, ali i mjesta koja nisu ucrtana na klasične turističke vodiče.

Prirodnu raskoš Bjelovara upotpunjuje i kulturna raznolikost. U ovom području žive različite nacionalnosti što upotpunjuje kulturni identitet i baštinu.Smještaj Rivijera Bjelovarska

Kuća za odmor 14920
Daruvar Kuća za odmor 14920

Daruvar Od 93,00 € po danu

Apartmani 17093
Daruvar Apartmani 17093

Daruvar Od 56,95 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Bjelovarska
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 137 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews