Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Podravina, Kontinentalna Hrvatska - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Podravina

Podravina

Podravina obuhvaća područje između rijeke Drave (uz granicu s Mađarskom) te pobrđa Bilogore i Kalnika na jugu. Neograničeno prirodno bogatstvo, bogata kultura i tradicionalne vrijednosti koje se najbolje ogledaju kroz prizmu folklora, slikarstva i gastronomije čine Podravinu jednom od najprivlačnijih turističkih destinacija Kontinentalne Hrvatske.

Zanimljivosti

Iako mnogi ovaj dio kontinentalne Hrvatske smatraju izrazito ravnim, Podravina je područje koje obiluje brežuljcima. Tu se nalazi i najviši vrh istočnog dijela Hrvatske – 953 m na Papuku koji je ujedno i park prirode zaštićen od strane UNESCO-a. Uz planinarenje kroz netaknutu prirodu ovdje se možete okušati i u foto safariju gdje svojim fotoaparatom možete zabilježiti najbolje od prirodnog i životinjskog svijeta.

Kada govorimo o gastronomiji preporučuje se da posjetite neku od vinskih cesta. Na vinskoj cesti nalaze se mnoge vinarije u kojoj će vas dočekati raspoloženi domaćini. Osim što će vas ponuditi vrhunskim vinom ispričat će vam sve detalje vezane uz lokalnu gastronomiju. Inače na gastronomiju u Podravini uvelike je utjecala austrijska i mađarska kuhinja. U tradicionalnim objektima i restoranima će vas dočekati ponuda autentičnih i svježe pripremljenih jela od ribe i divljači.Smještaj Rivijera Podravina

Na odabranoj lokaciji nema objekta koji odgovara pretraživanju. Molimo, izaberite drugo mjesto ili parametre u pretraživaču smještaja na gornjem dijelu web-stranice.

Traži smještaj - Rivijera Podravina
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 137 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews