Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Stari Grad na Hvaru - jedna od najboljih europskih destinacija u 2017. godini!

Print Objavljeno: 8.7.2017.
Stari Grad na Hvaru - jedna od najboljih europskih destinacija u 2017. godini!


Nakon što je prošle godine (2016.) titula Najbolje europske destinacije pripala gradu Zadru, i ove se godine Hrvatska može pohvaliti! Iako nije dobio titulu prve najbolje, Stari Grad na Hvaru je prema odabiru portalu European best destinations, uz mnogo poznatije titane kao što su Pariz, Madrid i Atena, proglašen jednom od Najboljih europskih destinacija koje se mora posjetiti u 2017.
Nezasićenost masovnim turizmom, bogata antička, renesansna i barokna arhitektura kao i impresivno Starigradsko polje koje uživa status UNESCO-ve zaštićene baštine čine ovaj drevni (ove godine slavi 2400. rođendan!) gradić destinacijom koju svakako vrijedi posjetiti.
Rezervirajte apartman ili sobu u Starom Gradu na Hvaru i osobno se uvjerite zašto je ovaj gradić jedna od najboljih europskih destinacija u 2017. godini!



Za razliku od susjednog grada Hvara koji je stekao svjetsku popularnost zbog uzbudljivog noćnog života i različitih svjetskih filmskih i glazbenih zvijezda koji ga posjećuju, Stari Grad, iako pun zanimljivog sadržaja, nije zasićen masovnim turizmom pa će se svidjeti svima koji se na svom odmoru žele opustiti od vreve svakodnevice.

Šetnja središtem grada šetnja je njegovom bogatom poviješću. Posjetite Tvrdalj, ljetnikovac, a kasnije i tvrđavu koju je sagradio jedan od najznačajnijih hrvatskih renesansnih pisaca, hvarski plemić Petar Hektorović. Impozantne zidine skrivaju ribnjak, golubinjak u kuli iznad ribnjaka te raskošan perivoj, koje je pisac sagradio upravo zbog toga da se tu čovjek može odmoriti i stupiti u kontakt s prirodom.
Zapadno od Tvrdlja se nalazi muzej smješten u palači obitelji Biankini sagrađenoj krajem 19.stoljeća u neo renesansnom stilu. Iako je tijekom svjetskih ratova u 20.stoljeću pretrpjela mnogo štete zbog bombardiranja, obnovljena je i prenamijenjena u muzej u kojem se danas nalazi zbirka antičkih arheoloških nalaza, ali i izložbeni prostor s radovima mnogih hvarskih slikara.

U neposrednoj blizini se nalazi i barokna crkva sv. Roka, zaštitnika Starog Grada, čiji se dan obilježava 16.kolovoza vjerskom procesijom i velikom feštom. Baroknog je stila i crkva sv. Stjepana koja se nalazi na istoimenom trgu koji je nekoć bio središte javnog života Starog Grada. Provirite li u crkvu, dočekat će vas raskošna unutrašnjost za čije su oltare i slike zaslužni barokni venecijanski umjetnici.
U Starom Gradu se nalaze i manje crkve kao što su ranokršćanska crkva sv. Ivana, crkva sv. Lucije koja je zapravo ostatak nekadašnjeg ženskog samostana i crkva sv. Nikole u kojoj se nalazi drveni pozlaćeni oltar iz 1612.godine.

U Starom Gradu se nalaze dvije gradske plaže na kojima se možete opustiti i okupati. Na južnoj se strani, deset minuta šetnje od centra grada nalazi kupalište Lanterna koje se sastoji od kamenite i šljunčane plaže. U sklopu plaža se nalaze ležaljke, tuševi, svlačionice, a nakon kupanja gosti se uz osvježavajuće piće mogu opustiti u obližnjem kafiću. Na sjevernoj strani nalazi se kupalište Banj koje će se svidjeti obiteljima s djecom. Na šljunčanoj plaži također ne manjka sadržaja.
Oni koji vole duže šetnje, bicikliranje ili se naprosto žele okupati na više mjesta mogu se uputiti prema poluotoku Kabal gdje se skriva više od dvadeset osamljenih uvala i plaža.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu