Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Milna, Otok Brač

Traži:

Milna

Milna

Milna je slikovito mjesto na zapadnoj obali otoka Brača oko kojeg su se nanizale uvale s prekrasnim pješčanim i šljunčanim plažama - Pasikova, Lučica, Maslinova, Osibova, Vlaška. I sama Milna smještena je u jednoj od najzaštićenijih uvala na otoku pa je omiljena među nautičarima koji tijekom cijele godine brodove privezuju u milnarskoj ACI marini.

Milna u legendi

Zaštićenom položaju Milna, prema legendi, duguje i ime. Mille navi na latinskom znači tisuću brodova koji su se još u rimsko doba sklanjali u ovu uvalu. No, pravo porijeklo imena Milna ipak je vezano uz pijesak (stsl. mil = mulj, pijesak) koji su u uvalu nanosile bujice.

Monumentalne građevine Milne

Prepoznatljiva razglednica Milne je kadar bogato isklesanog pročelja župne crkve uokvirenog dvjema visokim palmama. Ta crkva, Gospe od Blagovijesti, nezaobilazni je lokalitet u čijem se monumentalnom interijeru posebno ističu oltarska pala, koja slovi za najljepšu na Braču, i nadgrobna ploča koju je isklesao poznati hrvatski kipar Ivan Rendić.

Milna posjetitelju nudi i arhitektonske poslastice. Jedna od njih, Anglišćina, čija do kraja nerazjašnjena prošlost pripovijeda da je u njoj živio engleski lord, zanimljiva je po sitnim i malobrojnim prozorima na masivnoj vanjštini. Druga je Baterija, vojna utvrda koju su Francuzi sagradili u obrani protiv Rusa za vrijeme Napoleonskih ratova.

Milna je i 'dom' tradicionalnog hrvatskog jedrenjaka – bracere – koji je tu prvi put konstruiran, a dobio je ime po talijanskom nazivu za otok Brač.

Milna u ljetnim mjesecima priređuje nekoliko događanja na kojima se posjetitelji mogu upoznati s lokalnom atmosferom, gastronomijom i glazbom – Ribarske večeri, fjera Gospe Karmelske i proslava blagdana Velike Gospe 15. 8.


Riviera Brač - Vidi sve plaže

Milna, Brač - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Milna

Apartmani 2962
Milna Apartmani 2962

Milna Od 51,00 € po danu

Apartmani 735
Milna Apartmani 735

Milna Od 53,00 € po danu

Apartmani 733
Milna Apartmani 733

Milna Od 100,00 € po danu

Apartmani 16003
Milna Apartmani 16003

Milna Od 114,00 € po danu

Kuća za odmor 16743
Milna Kuća za odmor 16743

Milna Od 429,00 € po danu

Traži smještaj - Milna
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews