Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Mirca, Otok Brač

Traži:

Mirca

Mirca

Mirca su se smjestila u mirnoj uvali na sjevernoj strani otoka. Maleno su i mirno mjesto u kojem se očuvala autentična atmosfera otočkog života i urbanizacijom nenarušena priroda. Buka i vreva daleko su od mirne oaze koju pružaju Mirca, a Supetar i Sutivan, s bogatijom ponudom turističkih sadržaja, u neposrednoj su blizini.

Mirca – povijest i kulturno naslijeđe

Mirca na današnjem mjestu nastaju u 16. st., kada stanovnici počinju naseljavati mirnu uvalu Gumoncu. Ona je i danas, s plažom i ribarskom lučicom, centar života mjesta.

Mirca posjetitelju zainteresiranom za upoznavanje lokalnog kulturnog naslijeđa širom otvaraju vrata Crkve Navještenja Marijina. Njezina unutrašnjost zadivit će bogatstvom oltara, oltarnih pala, statua, a posebno je vrijedna Pieta, slika Feliksa Tironija, amaterskog supetarskog slikara.

Mirca otkrivaju maslinarsku tradiciju Brača

Tradicionalan način života otoka Brača vezan je uz maslinarstvo. Mirca posjetitelju pružaju mogućnost da bude dio bračkog autohtonog pejzaža jer su u njihovoj okolici uređeni Maslinovi puti, staze predviđene za pješačenje koje prolaze kroz stare maslinike. Na putu je i stara uljara koja je još uvijek u funkciji, a u njoj je otvoren Muzej maslinarstva i uljarstva. U muzeju se mogu razgledati starinski strojevi na kojima su se ručno prešali zreli plodovi i vodič tehnologije prerade. Mogu se i degustirati ili kupiti proizvodi od maslina.

Mirca 2. srpnja priređuju pučku zabavu povodom blagdana Gospe Miraške, zaštitnice mjesta, a provod u noćnim klubovima i kafićima turisti mogu potražiti u obližnjem Supetru koji ljeti svakodnevno nudi raznovrsne oblike zabave - od koncerata, predstava, projekcija filmova do klupskih programa.


Riviera Brač - Vidi sve plaže

Mirca, Brač - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Mirca

Apartmani 5613
Mirca Apartmani 5613

Mirca Od 71,00 € po danu

Apartmani 5655
Mirca Apartmani 5655

Mirca Od 74,00 € po danu

Apartmani 2838
Mirca Apartmani 2838

Mirca Od 71,00 € po danu

Apartmani 730
Mirca Apartmani 730

Mirca Od 64,00 € po danu

Apartmani 2886
Mirca Apartmani 2886

Mirca Od 50,00 € po danu

Traži smještaj - Mirca
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews