Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Čiovo, Srednja Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Čiovo

Otok Čiovo

Čiovo je jedan od popularnijih otoka u Dalmaciji te se i profilirao kao otok turizma. Naime, smještaj na Čiovu je raznovrstan i udoban. Apartmani i kuće za odmor uz plažu i s pogledom na more najčešća su vrsta smještaja na Čiovu. Blizina gradu Trogiru dodatan je bonus Čiovu i za sve one koji žele provesti dan na plaži, a navečer prošetati gradom umjesto izležavanja u apartmanu, Čiovo je pravi izbor. U našoj ponudi možete pretražiti preko 450 apartmana i privatnih soba koji se nalaze nedaleko od plaže.

Geografsko "središte" Dalmacije – otok Čiovo - smješten je tik uz povijesnu jezgru drevnog Trogira, grada pod zaštitom UNESCO-a, preko čijih se mostova drži za kopno. Otok Čiovo u svojim šumama pruža utočište brojnim sakralnim objektima, a u svom moru udomilo je mnoge vrste riba. Zanjihane borove grane vam mašu da pohodite tihe vale koje one čuvaju, a odlična turistička ponuda pruža brojne mogućnosti zabave i urbanog odmora.

Otok Čiovo – otok bjegunaca i osamljenika

Otok Čiovo uvijek je bio na putu osvajača, o čemu svjedoče brojni tragovi koji su danas vrhunska atrakcija što se kulturnog naslijeđa tiče. Najviše ih ima iz srednjeg vijeka, a među najdragocjenijim građevinama iz tog vremena je samostan Svetog Križa kod Arbanije, koji krasi predivni dvor i vrijedna zbirka umjetnina srednjovjekovlja.

Otok Čiovo svojevremeno je bio oaza duhovnog mira, o čemu svjedoče lijepe sakralne građevine. Crkva Gospe od Prizidnice poznato je svetište gdje su svećenici-pustinjaci u srednjem vijeku našli svoje utočište. Udaljena je samo 2 kilometra od Slatina, gdje se nalazi vrijedna romanička crkva Svetog Petra. U selu Žedno je crkva svetog Mavra, iz 4. stoljeća, još jedan miran kutak koji su uredili pustinjaci.

Otok Čiovo – miran odmor u idiličnim mjestašcima

Brojna su mjesta u kojima Otok Čiovo nudi kap veselja. Arbanija i Slatine diskretno se nameću kao savršena mjesta za idiličan obiteljski odmor. Bušinci i Mavarštica s brojnih šljunčanih plaža i kristalno čistog mora koje ih krasi nude predivan pogled na otoke srednjodalmatinskog arhipelaga: Brač, Šoltu i Hvar. Okrug Gornji i Okrug Donji dva su najveća mjesta otoka Čiovo i pružaju širok izbor mogućnosti za uživanje u odmoru na plaži, ali i u modernijim sadržajima.

Otok Čiovo – nadomak biserima Jadrana

Odličan geografski položaj čini otok Čiovo idealnom polaznom točkom za posjet brojnim znamenitostima u široj okolici. Nadohvat su dva bisera UNESCO-a, Trogir i Split te ostaci Salone, najvećeg rimskog grada na tlu Hrvatske. Zaljubljenici u prirodu svakako trebaju poći do Nacionalnog parka Krka.

Otok Čiovo u svom akvatoriju ima i nekoliko otočića, čije je podmorje savršeno za ronjenje i ribolov. Posebno vrijedni posjeta su otok Kraljevac, na kojem se, u bijegu pred Mongolima, skrivao i mađarski kralj Bela IV. Tamo ćete pronaći i ostatke benediktinskog samostana. Otok Sveta Fumija krase ostaci kasnoantičke crkvice i gospodarskih objekata okruženi tipičnim mediteranskim raslinjem.


Riviera Čiovo - Vidi sve plaže

Otok Čiovo - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otok Čiovo

Apartmani 1005
Mastrinka Apartmani 1005

Mastrinka Od 44,00 € po danu

Apartmani 17701
Bušinci Apartmani 17701

Bušinci Od 57,00 € po danu

Apartmani 13859
Okrug Gornji Apartmani 13859

Okrug Gornji Od 57,00 € po danu

Apartmani 17341
Slatine Apartmani 17341

Slatine Od 70,00 € po danu

Apartmani 14158
Slatine Apartmani 14158

Slatine Od 80,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Čiovo
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews