Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Hvar, Otok Hvar

Traži:

Hvar

Hvar

Spektakularni gradić Hvar je tako popularan među partijanerima i svjetskim zvijezdama da se često uključuje na liste mjesta koje se moraju posjetiti. Međutim, Hvar je i mjesto bogate povijesti i kulturne baštine. Ponosi se jednim od najstarijih kazališta u Europi te svojim srednjovjekovnim i renesansnim crkvama.
Ako želite uživati u ovom mediteranskom gradiću sa svojim kućnim ljubimcem, rezervirajte
smještaj u kojem su kućni ljubimci dobrodošli
, ili ako želite biti blizu mora, rezervirajte apartman ili sobu 200 metara od najbliže plaže.

Hvar
se kao najveći grad na istoimenom otoku još u antici ugnijezdio među polja lavande i ružmarina. Impozantne građevine, kojima ga je povijest okitila, zaslužne su za bezvremenski ugođaj, a stoljetna turistička tradicija naučila ga je osluškivati i moderne trendove.
Skladni kontrast starog i novog Hvar najzornije pokazuje kada ga se promatra s Fortice, utvrde koja mu čuva zaleđe od 16. st. Zato se među hvarskim turistima smjenjuju ljubitelji povijesti i kulture s onima željnim uživanja u nadaleko poznatim cjelonoćnim zabavama.

Hvar na povijesnim kulisama

Prekrasne građevine koje krase Hvar borit će se za vašu pažnju čim zakoračite na središnji gradski trg – Pjacu. Njezin istočni dio zauzima renesansna katedrala Sv. Stjepana građena tijekom 16. i 17. stoljeća na ostacima tisućljeće starije ranokršćanske crkve. Na južnom dijelu Hvar se diči spomenikom pomorske prošlosti Arsenalom u kojem razgledajte i jedno od najstarijih kazališta u Europi.

Rivom ćete stići do gradske luke, omiljenog okupljališta nautičara, a potom i do franjevačkog samostana iz 15. st. U njemu Hvar čuva djela starih majstora slikarstva i antičke atlase.

Hvar u hedonističkom zanosu

Do plaža koje Hvar krije u svojim brojnim uvalama možete doći pješice ili biciklom, slijedeći obilježene rute zahvaljujući kojima je postao poznato cikloturističko odredište. Brodom iz luke isplovite u istraživanje raznolikih plaža koje nude obližnji Paklinski (Pakleni) otoci.
Nakon dana provedenog na plaži Hvar vas čeka u konobama. Kušajte hvarsku gregadu, riblje jelo nazvano po gradu u kojem je prvi put spravljeno, kao i ostale specijalitete uz čije zalogaje "cvjetaju" okusni pupoljci.
Bez obzira hoćete li potom izabrati dramski, folklorni i koncertni program tradicionalnog Hvarskog ljeta ili pak noć u jednom od brojnih disko-klubova, budite sigurni da ovdje zabava nikad ne prestaje.


Riviera Hvar - Vidi sve plaže

Hvar - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Hvar

Apartmani 11427
Hvar Apartmani 11427

Hvar Od 149,00 € po danu

Apartmani i sobe 109
Hvar Apartmani i sobe 109

Hvar Od 47,00 € po danu

Apartmani 15039
Hvar Apartmani 15039

Hvar Od 57,00 € po danu

Apartmani i sobe 141
Hvar Apartmani i sobe 141

Hvar Od 37,00 € po danu

Apartmani i sobe 8717
Hvar Apartmani i sobe 8717

Hvar Od 37,00 € po danu

Traži smještaj - Hvar
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews