Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Kaprije, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Kaprije

Otok Kaprije

Kaprije je mali otok šibenskog arhipelaga udaljen oko 15 km jugozapadno od Šibenika. Ime je dobio po mediteranskoj biljci kapara čiji pupoljci služe kao začin.

Zanimljivosti

Na otoku se nalazi samo jedno naselje koje nosi isti naziv a smješteno je u uvali Luka sv. Petra, koja je ujedno glavna luka na otoku, s pristaništem za trajekte i vezovima za nautičare. Naselje na Kapriju je izgrađeno u tradicionalnom dalmatinskom stilu i okruženo je brežuljcima, od kojih je najviši Velika glavica (129 m). Luka Kaprije, koja je smještena na jugozapadnom dijelu otoka i prirodno je zaklonjena od svih vjetrova, tradicionalno je okupljalište nautičara koji je koriste za predah, noćenje i zabavu uz dalmatinsku gastronomsku ponudu svježe ribe i plodova mora.

Na Kapriju automobili nisu dozvoljeni. Otok ima samo jedno vozilo a ono je namijenjeno lokalnom vatrogasnom društvu. Ako želite provesti nekoliko dana na otoku smještaj ćete pronaći u privatnim apartmanima i kućama. Najbliža plaža se nalazi u središtu mjesta. To je šljunčana plaža s betoniranim molovima. Ako želite privatnosti morat ćete se otisnuti na sjevernu stranu otoka do plaže Portić.

Kako doći do Kaprija?

Do otoka možete doći trajektom koji polazi iz Šibenika i koji vozi u oba smjera dva puta dnevno. Kako na Kapriju ne možete koristiti automobil, možete ga ostaviti na parkingu Vrulje pored trajektnog pristaništa (parking se naplaćuje). Vrijeme polaska trajekta možete pogledati na službenim stranicama Jadrolinije.


Riviera Kaprije - Vidi sve plaže

Smještaj Otok Kaprije

Apartmani 17692
Kaprije Apartmani 17692

Kaprije Od 57,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Kaprije
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews