Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Otok Mljet, Južna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Mljet

Otok Mljet

Želite na svom ljetovanju napuniti baterije, odmoriti se od stresa i vreve svakodnevnog života? Onda je otok Mljet idealan za vas! Mljet krase predivne netaknute plaže na koje nikako ne možete ostati ravnodušni. Apartmani i kuće za odmor uz plažu i s pogledom na more najčešća su vrsta smještaja na Mljetu. Rezervirajte smještaj na Mljetu i otkrijte zašto je Mljet jedna od najpopularnijih destinacija za ljetovanje na Jadranu.

Otok Mljet
, najjužniji i najistočniji od većih hrvatskih otoka, pod svojim okriljem čuva nastariji nacionalni park na Jadranu. No, tu se ne prestaju nizati njegovi atributi koji započinju s "naj".

U prošlosti sklonište pomoraca i česta meta gusara, otok Mljet danas je nezaobilazna destinacija po preporuci mnogih uglednih svjetskih časopisa i vodiča, poput Lonely Planeta i Timea.

More i šume stopljeni u Nacionalni park Mljet

Nacionalni park Mljet u svojim zelenim njedrima čuva dva morska jezera, veliki koraljni greben i obilje morskih i kopnenih životinja. Veliko i Malo jezero od okolnog mora odvojeni su kanalom Soline.

Mljet je otok koji je udomio još jedan otok. Na Velikom jezeru nalazi se otočić sv. Marije, na kojemu su redovnici u 12. stoljeću pronašli mir neophodan za pisanje. Pogled na otočić s benediktinskim samostanom i crkvom sv. Marije i danas je vrelo inspiracije za posjetitelje.

Otok Mljet unutar granica nacionalnog parka nudi smještaj u naseljima Babine kuće, Polače, Pomena, Soline, no i izvan njega obiluje prirodnim rijetkostima. Na samom jugu prostiru se kilometarski duge plaže Saplunare, gotovo u potpunosti prekrivene pijeskom, zaklonjene sjenom samonikle šume pitomog bora pinja.

Odisejev otok Mljet između legendi i zbilje

Mnogi se slažu da je upravo Mljet otok na kojem je epski junak Odisej proveo 7 godina začaran nimfom Kalipso. Iz te je legende na južnoj obali otoka izronila Odisejeva spilja, tek jedna u nizu fantastičnih krasotica koje se, okićene tisućljetnim sigama, pod udarima mora oglašavaju rikom.

Otok Mljet opisan je povijesnom crticom iz Polača, jednom od svojih najstarijih naselja. Protjerani iz Rimskog carstva, pjesnik Opijan i njegov otac tu su izgradili danas znamenitu palaču, ali nakon pomilovanja nisu više željeli zamijeniti svoje malo carstvo - otok Mljet - velikim.

Otok Mljet – neiscrpni izvor ljepote

S pučinske strane mora otok Mljet postavlja osornu fasadu strmih padina, no prokazuju je endemske ljepotice - biljke dubrovačka zečina, Jupiterova brada i drvenasta mlječika. Iza nje, uljuljkane u vječno proljeće, cvate čak 25 vrsta orhideja.

Otok Mljet liječi svakim pogledom, udahom i zalogajem. Posebni specijalitet su jegulje ulovljene u mljetskim bočatim jezerima – blatinama, te mljetski kozji sir s mirisom aromatičnih trava koje su pasli kozlići odrasli na mljetskim liticama.

Otok Mljet svoje bogato podmorje nudi na razgledavanje posebice u blizini Okuklja, Sobre i Polača, gdje se nalaze podmorska nalazišta grčkih amfori, a druge ronilačke atrakcije uključuju podmorske zidove, hridi i spilje.


Riviera Mljet - Vidi sve plaže

Otok Mljet - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otok Mljet

Apartmani 618
Prožurska Luka Apartmani 618

Prožurska Luka Od 40,00 € po danu

Apartmani 4933
Okuklje Apartmani 4933

Okuklje Od 63,00 € po danu

Apartmani i sobe 4907
Saplunara Apartmani i sobe 4907

Saplunara Od 36,00 € po danu

Apartmani 4944
Ropa Apartmani 4944

Ropa Od 36,00 € po danu

Apartmani 10426
Pomena Apartmani 10426

Pomena Od 49,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Mljet
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews