Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Molat, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Molat

Otok Molat

Sjevernodalmatinski otok Molat pružit će vam odmor od gradske vreve, a nautičarima i sigurno utočište od svih vjetrova u mjestu i luci Zapuntel. Pri dolasku pazite na podvodne hridi između Molata i susjednoga otoka Ista, pogotovo na hrid slikovitog imena Skrivalica, a kad jednom stignete, povratak u istinski mediteranski ugođaj vam je zajamčen – spokoj kakvim odiše otok Molat možete pronaći samo u neoskvrnjenoj prirodi.

Otok Molat – za šetnje kroz povijest i prirodu

Smjestite se u Brguljama koje su, zbog svog položaja, idealna polazna točka prema bilo kojem cilju na otoku ili u okolnom akvatoriju. Ugniježđene u sredinu otoka, koji ima oblik izvrnutog slova "V", Brgulje su blizu trajektne luke, a od centra otoka, mjesta Molata, udaljene su samo 2 kilometra, kamo se kroz mladu šumu primorskoga bora i makiju s prekrasnim pogledom na okolicu možete uputiti na 30-minutnu šetnju.

Naseljen još u 7. stoljeću, otok Molat je za vrijeme Mlečana bio važna luka, a danas je poznat po knjižnici sa 6600 knjiga i članova, što je više od broja svih stanovnika, te po najpoželjnim karakteristikama mjesta za savršen odmor: čistom moru, privatnim plažama i osami.

Aktivni i atraktivni otok Molat

Niska sjeveroistočna obala razvedena je brojnim uvalama, od kojih mještani i gosti preferiraju najveću i najljepšu uvalu Jazi. Omiljeno kupalište svakog ljeta postaje sve posjećenije. U obilazak jugozapadne, strme obale, brojnih uvala, antičkog brodoloma kao i raznolikog podmorja, pođite brodićem. Plivajte s ražama, upoznajte hobotnice, fotografirajte nalazište crvenog koralja i podvodni pejzaž petog po veličini otoka zadarskog arhipelaga. Dobra povezanost otoka Molata sa Zadrom te blizina Kornata omogućiti će vam pravu istraživačku pustolovinu.

U oskudici modernih tekovina

Ime otoka koje vuče podrijetlo od latinske riječi mel, mellitus, što znači medeno, slatko kao med, kao da nagovještava kakav će vam biti odmor na Molatu. Aktivna i raznolika zabava u prirodi namjenjena je individualcima, nautičarima, roniocima, avanturistima i ljubiteljima mira, tišine, privatnosti i prirode. Poželite li upoznati lokalne običaje i čuti lokalne priča, pođite na Trzno, središnji trg u Molatu, na kojemu se okupljaju mještani. Prošetajte novouređenom rivom, kušajte svježe pripremljene riblje obroke u nekoliko ugostiteljskih objekata, koliko ih na otoku ima, i uživajte u oskudici modernih tekovina.


Riviera Molat - Vidi sve plaže

Smještaj Otok Molat

Apartmani 6250
Brgulje Apartmani 6250

Brgulje Od 59,00 € po danu

Apartmani 6249
Molat Apartmani 6249

Molat Od 71,00 € po danu

Apartmani 18433
Molat Apartmani 18433

Molat Od 64,00 € po danu

Apartmani 6241
Brgulje Apartmani 6241

Brgulje Od 59,00 € po danu

Apartmani 16217
Brgulje Apartmani 16217

Brgulje Od 90,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Molat
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu