Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Otok Murter, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Murter

Otok Murter

Otok Murter će biti prvi izbor svima onima koji na svojem odmoru traže destinaciju s opuštenom atmosferom i očaravajućom prirodom. Naravno, tu su i prekrasne šljunčane plaže i uvale koje svakako preporučujemo da ih istražite, bilo plivanjem ili ronjenjem. Atraktivnosti Murtera svakako doprinosi i blizina Nacionalnog Parka Kornati.
Rezervirajte neki od povoljnih apartmana s pogledom na more, a ako planirate doći ljeti, pogledajte i našu ponudu klimatiziranog smještaja na Murteru.

Tijesno priljubljen uz obalu Jadrana, otok Murter uvod je u čaroliju Nacionalnog parka Kornati, na koji polaže i vlasnička prava. Pokretni most, sagrađen 1832. godine, koji spaja kopneni i otočni dio naselja Tisno, i sam se pretvorio u pravu atrakciju. U ljetnoj sezoni spušta se samo u određenim satima, a inače propušta brojna plovila koja defiliraju nautičkim rajem otoka Murtera.
Ljubitelje ptica posebno će oduševiti posjet Nacionalnom parku Kornati i blizina Šibenika čije borove šume u zaleđu kriju jedinstveni sokolarski centar Dubravu.

Otok Murter - povijest zapisana u kamenu

Po cijelom otoku Murteru razasute su neobične kamene gomile – tragovi starih Liburna. Najveću od njih, liburnsku Gradinu, okružuju današnja naselja Betina i Murter. Povijesni i geografski niz nastavljaju ostaci rimskog grada Colentuma, s rimskom vilom i antičkom cisternom "Tamnicom".

Otok Murter na raskrižju puteva bilježi posebne trenutke života svojih stanovnika pretočene u brojne zavjetne kapelice. No, pravi biseri sakralne arhitekture su srednjovjekovna crkva Sv. Mihovila u mjestu Murteru te barokna crkva Sv. Frane Asiškog, ponos Betine.

Otok Murter kruni se Nacionalnim parkom Kornati

Murterani su vlasnici većinskog dijela Nacionalnog parka Kornati u čije razgledavanje rado vode štovatelje prirodnih ljepota. Kornati će vaš cjelodnevni izlet oplemeniti zalogajem morskih specijaliteta ili kornatske janjetine.

Najpopularniji fenomen Nacionalnog parka Kornati su okomite litice – "krune", koje oštro odsijecaju kornatske otoke od otvorenog mora. "Krunama" iznad površine mora caruju ptice, dok svoje podmorske draži čuvaju za ronilačke entuzijaste.

Bude li vam se teško odvojiti od ovog čarobnog mjesta, Kornati će vam omogućiti noćenje ispod zvijezdama obasutog neba ili branje maslina i šišanje ovaca u društvu lokalnih obitelji.

Otok Murter oživljava drevne tradicije

Obožavateljima podvodnog ribolova otok Murter pruža brojne mogućnosti za uživanje u ovom "uzbuđenju bez daha". Tune i druge velike ribe na meti su tijekom međunarodnog natjecanja Big Game Fishing koje se održava krajem rujna u Jezerima.

Vrhunac drvene brodogradnje otok Murter oživljava u djelima i pričama starih majstora Betine, dok se tradicija plovidbe obnavlja svakog rujna na regati Latinsko idro.

Ni tradicijski važna životinja – magarac (tovar) - nije zaboravljena, iako se danas na otoku može vidjeti samo na farmi tovara u Tisnom. Otok Murter u ljetnim mjesecima posvetio joj je magareći zabavni spektakl – utrku tovara Tišnjanska trka tovarov.


Riviera Murter - Vidi sve plaže

Otok Murter - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otok Murter

Apartmani 798
Jezera Apartmani 798

Jezera Od 44,10 € po danu

Apartmani 4298
Tisno Apartmani 4298

Tisno Od 75,00 € po danu

Apartmani 4295
Tisno Apartmani 4295

Tisno Od 65,70 € po danu

Apartmani 19056
Jezera Apartmani 19056

Jezera Od 87,30 € po danu

Apartmani 5136
Tisno Apartmani 5136

Tisno Od 87,30 € po danu

Traži smještaj - Otok Murter

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu