Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Silba, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Silba

Otok Silba

Otok koji je dobio naziv po latinskoj riječi „Silva” što znači šuma. To i ne čudi s obzirom na to da je Silba jedan od najšumovitijih otoka u Hrvatskoj.

Zanimljivosti

Silba je poznat kao otok „pješaka”. Razlog je taj što na otoku nije dozvoljena upotreba automobila. Osim toga na Silbi se nalaze neke od najpoznatijih hrvatskih plaža. Ako vam to nisu dovoljni razlozi za ljetni odmor na ovom otoku, trebate znati da ovdje ima sveukupno 2570 sunčani sati godišnje. Uz tirkizno more, gostoprimstvo mještana, lijepe plaže i uvale, Silba je destinacija u kojoj ćete lako pronaći svoje mjesto ispod sunca. Do plaža na otoku Silbi možete doći pješice, a za odlazak na one najudaljenije možete unajmiti taxi čamac. Glavna gradska plaža Šotorišće nalazi se na južnoj strani otoka. Pjeskovito dno na toj plaži daje moru prekrasnu tirkiznu boju. Na toj strani otoka ostale plaže su manje i osamljene. Najbliža centru Silbe je plaža Ugljanica. Za one željne privatnosti postoji i nudistička plaža Mavrova. Osim ovih plaža, Silba krije i brojne uvale u kojima također možete uživati u morskim radostima.

Kako doći do Silbe?

Do otoka Silbe možete doći iz dva smjera, iz Zadra i Malog Lošinja. Iz smjera Zadra postoji trajektna linija koja ide triput dnevno tijekom ljetnih mjeseci (raspored možete pronaći na službenim stranicama Jadrolinije). U Zadru se nalazi i zračna luka što je velika prednost za putnike koji dolaze iz dalekih krajeva.


Riviera Silba - Vidi sve plaže

Smještaj Otok Silba

Apartmani 17603
Silba Apartmani 17603

Silba Od 86,00 € po danu

Kuća za odmor 17233
Silba Kuća za odmor 17233

Silba Od 171,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Silba
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews