Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Kali, Otok Ugljan

Traži:

Kali

Kali

Kali, najveće mjesto otoka Ugljana, stiješnjeno je između dvije luke na sjeveroistoku i uvale Lamjana na jugozapadu. Zbog očuvane tradicionalne dalmatinske arhitekture Kali oko sebe širi auru starine, a ribarske mreže o koje se možete zaplesti na svakom koraku i na obali nasukana sidra svjedoci su još uvijek žive tradicije "najribarskijeg" mjesta Jadrana.

Ribarska baština iznjedrila je i gastronomsku. Zato će vam Kali ponuditi pladanj najfinijih ribljih delicija, za večeru na terasi uz more ili kao "uvod" nekom od brojnih ljetnih pučkih veselja na uličicama mjesta.

Kali – najbolji komadić "Mediterana kakav je nekad bio"

Kali će "srce" grada, staru jezgru zvanu Siget, predstaviti na malom brežuljku odakle puca divan pogled na okolinu. Lijepe dalmatinske kuće i isprepletene uličice staroga grada na najboljem primjeru daju objašnjenje za turističku krilaticu Hrvatske – Mediteran kakav je nekad bio.

Kali može uživati u spokojnom životu malog ribarskog gradića jer nad njim bdije zvonik barokne crkve Sv. Lovre, zaštitnika mjesta. Specifičan lokalni govor, koji nalikuje glasnoj prepirci, najjasnije će odjekivati na Braskom dvoru, gradskom trgu gdje Kali već stoljećima vodi svoj ulični život.

Kali – "zlatne" plaže uz slasne zalogaje ribe

"Znaš li di su zlatni žali" – kaže jedna pjesma koja slavi Kali. Opjevano "zlato" plaža u skrivenim uvalama, okruženima plavetnilom s jedne, a zelenilom s druge strane, uljuljkat će posjetitelje u savršeni ljetni akvarel.
Zaleđe mjesta Kali prošarano je stazicama koje će oduševiti šetače i bicikliste, a kao nagrada na cilju čeka ih venecijanska utvrda Sv. Mihovila, odakle mogu vidjeti nezaboravne panorame.
Kali su domaćin jedne od najstarijih ribarskih fešti na Jadranu – Tunuare. Među brojnim događanjima najzanimljiviji je defile brodica zadarskim kanalom, a još je zanimljiviji promatra li se s obale uz ukusne zalogaje tradicionalnog kualjskog brudeta ili tune pripremljene na stotinu načina.Kali, Ugljan - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Kali

Apartmani 837
Kali Apartmani 837

Kali Od 26,00 € po danu

Apartmani 834
Kali Apartmani 834

Kali Od 28,80 € po danu

Apartmani 14590
Kali Apartmani 14590

Kali Od 64,00 € po danu

Apartmani 11020
Kali Apartmani 11020

Kali Od 63,90 € po danu

Apartmani 11015
Kali Apartmani 11015

Kali Od 34,00 € po danu

Traži smještaj - Kali
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori
4.6 / 128 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews