Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Otok Vir, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Vir

Otok Vir

Otok Vir je, poput kakve tajne, jedna od onih točaka Zemljine kugle o kojima se puno ne priča jer ju se ljubomorno čuva za sebe. Na ovom mjestu kopno uzima od mora jer je otok Vir mostom povezan s privlačkim poluotokom, tako da ima sve prednosti jednog otoka, ali nudi i sve pogodnosti života na kopnu. Ugodna klima i atmosfera malog mediteranskog mjesta učinili su ga omiljenom destinacijom za odmor. Pored blagodati suvremenog života, otok Vir pruža i dašak prohujalih vremena koji možete osjetiti istraživanjem ostataka gradinskih naselja, crkvica i stare utvrde.

Otok Vir – lanterna života

Iako prostorno malen, otok Vir ima više znamenitosti. Najpoznatija je svakako Kaštelina, utvrda iz 16. stoljeća, koju su sagradili Mlečani radi obrane od Turaka i Uskoka. Na brežuljcima sveti Juraj i Gradina naći ćete ostatke gradinskih naselja.

Od sakralnih građevina, zbog svoje povijesne vrijednosti, najzanimljivije su: crkvica svetog Jurja na Bandiri iz 12. stoljeća, crkva svetog Ivana Krstitelja iz 13. stoljeća te virske kapelice. Za romantičare je svakako najljepše, u smiraj dana, uživati u zalasku sunca pored svjetionika, koji je smješten na zapadnoj strani otoka.

Otok Vir - spokoj zelenila i plavetnila

Otok Vir ima samo tri naselja: Vir, Lozice i Torovi. Sva su smještena uz more, a u njima i oko njih nižu se brojne uvale i plaže. Ipak, najljepša plaža je u uvali Duboka draga, daleko od urbanih prostora na sjeverozapadu otoka. Netaknuta priroda i kristalno čisto more, u kombinaciji s nezaboravnim crvenim stijenama ostavljaju bez daha.

Vrlo omiljene su i plaže Miljkovica i Donja Prezida. U uvali Sapavac, blizu tvrđave Kaštelina, u spokoju borove šume, smještena je plaža bogata peloidnim blatom, koje ima ljekovita svojstva.

Otok Vir mahom čine predjeli prekriveni maslinama i smokvama, na koji se nastavlja gusta borova šuma, tako da ćete uživati i u šetnji kroz prirodu. Tik uz otok Vir smjestio se i otočić Školjić, koji je pokriven borovom šumom, a krasi ga i dugačka pješčana plaža, što mu daje posebnu draž.

Otok Vir – "hvali more, drži se kopna"

Odlična povezanost s kopnom čini otok Vir odličnom polaznom točkom za izlete u okolna mjesta. Kraljevski grad Nin, s najmanjom katedralom na svijetu i antički Zadar, s ostacima rimskog Foruma, su najbliži.

Malo dalje vas očekuju nacionalni parkovi i parkovi prirode koji su okružili otok Vir: Telašćica, Kornati, Paklenica, Krka i Plitvička Jezera. U većim gradovima vam se nudi i mogućnost uživanja u raznovrsnim zabavnim sadržajima.


Riviera Vir - Vidi sve plaže

Smještaj Otok Vir

Apartmani 13104
Vir Apartmani 13104

Vir Od 63,00 € po danu

Apartmani 294
Vir - Torovi Apartmani 294

Vir - Torovi Od 39,00 € po danu

Apartmani 16929
Vir - Lozice Apartmani 16929

Vir - Lozice Od 43,00 € po danu

Apartmani 11847
Vir Apartmani 11847

Vir Od 50,00 € po danu

Apartmani 13686
Vir Apartmani 13686

Vir Od 43,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Vir
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 144 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews