Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Vis, Otok Vis

Traži:

Vis

Vis

Otok Vis na svom je sjeveroistočnom dijelu ogradio istoimeni grad brdovitim pojasom i vinogradima u unutrašnjosti, dok je na ulazu u luku zadužio otočić Host i poluotok Prirovo za dočekivanje gostiju. Zaštićena uvala Sv. Jurja učinila je grad Vis poželjnim mjestom za boravak još u drevnom 4. st. pr. Kr., čemu svjedoče ostaci grada-države Isse.

Brojne pomorske bitke koje su se vodile radi prevlasti nad ovim šarmerom Mediterana posule su podmorje svojim drvenim i metalnim svjedocima. Njima će vam Vis rado ispričati svoju priču odvažite li se na ronilačku pustolovinu.

Vis u snovitoj priči iz davnina

Utvrdu Gospina batarija iz 19. st. Vis je pretvorio u spomenar svoje burne prošlosti – Muzej grada, odakle će vas 634 uredno posložene amfore "prenijeti" u potpalublje antičkog broda.
Nekropola Martvilo, pretvorena u arheološki park, "provest" će vas kroz starogrčki Vis, a mozaici rimskih termi kroz igru geometrijskih oblika predvođenih skupinom dupina. Istim razigranim tempom Vis će vas dovesti do poluotoka Prirovo, gdje je na temeljima antičkog rimskog teatra u 16. st. izgrađen franjevački samostan. Vaš posjet će popratiti nostalgični šum starovjekovne luke zarobljene u utrobi mora.

Vis – umjetničko nadahnuće u sjeni srebrne palme

Među pjesničkim palačama i plemićkim ljetnikovcima Vis je skrio rodnu kuću hrvatskoga književnika Ranka Marinkovića, po kojem je dobilo ime viško amatersko kazalište. U otočkom ambijentu Viško kulturno ljeto predstavit će vam njegovu i druge kazališne družine kao i svoju tradicionalnu pjesmu.

Duga umjetnička tradicija sigurno će nadahnuti i vas - možda pogledom na rijetku srebrnu palmu u gradskom parku ili s prvim zalogajem hiba, specijaliteta od smokava i badema.


Riviera Vis - Vidi sve plaže

Smještaj Vis

Apartmani 8525
Vis Apartmani 8525

Vis Od 71,00 € po danu

Apartmani 2470
Vis Apartmani 2470

Vis Od 50,00 € po danu

Kuća za odmor 8902
Vis Kuća za odmor 8902

Vis Od 89,00 € po danu

Apartmani 2477
Vis Apartmani 2477

Vis Od 60,00 € po danu

Apartmani 8526
Vis Apartmani 8526

Vis Od 71,00 € po danu

Traži smještaj - Vis
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4,6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews