Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Govorimo hrvatski
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Kaštela, Srednja Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Kaštela

Rivijera Kaštela

Neprekinuti niz od sedam naselja, smještenih oko starih utvrda – kaštela - dočekat će posjetitelje s povijesnim pričama Rivijere Kaštela. Mediteransku floru rivijera će pokazati na planini Kozjak, gdje njeguje predivni Biblijski vrt. U ljetnim noćima Kaštela će na svojoj pozornici predstaviti najbolje dalmatinske klape te ispričati legendu o tragičnoj ljubavi lokalnih Romea i Julije.

Rivijera Kaštela sagrađena na utvrdama prošlosti

Rivijera Kaštela svoju povijest posjetiteljima pokazuje kroz čak 16 utvrđenih kaštela s pokretnim mostovima. Uz obrambene utvrde razvilo se sedam naselja - Sućurac, Gomilica, Kambelovac, Lukšić, Stari, Novi i Štafilić, koja su se s vremenom povezala u grad Kaštela.

Najstarije naselje rivijere, Kaštel Stari, razvilo se 1476. godine kada su se oko njegove utvrde počele nizati kamene kuće. Predivni biskupov ljetnikovac te najstarija kula iz 1392. godine smjestili su se u Kaštel Sućurcu.

Rivijera Kaštela posjetitelje će oduševiti i u Kaštel Gomilici čiju su utvrdu u 16. st. na morskoj stijeni sagradile redovnice iz Splita. U ovom se naselju nalazi i nautička marina, sigurna luka koju moreplovcima pruža Rivijera Kaštela.

Rivijera Kaštela u hladu Biblijskog vrta

Ne propustite prirodnu oazu Kozjak, planinu nad Rivijerom Kaštela, gdje je Biblijski vrt ukrašen biljkama spomenutim u Bibliji te skulpturama poput Noine arke.

Na padinama Kozjaka, iznad Kaštel Novog, raste i autohtona vinova loza Kaštelanski crljenak, koja je davni predak poznate kalifornijske sorte Zinfandel.

Rivijera Kaštela svoj spomenik prirode - ogromnu maslinu staru preko 1500 godina - čuva u Kaštel Štafiliću, gdje se smjestio i posljednji kaštel - nedovršeni Nehaj.

Hortikulturalni spomenik - park Vitturi - s jedinstvenom vrtnom arhitekturom 18. stoljeća krasi Kaštel Lukšić. Posjetiteljima će se ovdje svidjeti i botanički vrt u kojem je zasađeno preko 1400 autohtonih i egzotičnih biljaka te čak 45 različitih sorti maslina.

Kaštelanski Romeo i Julija na pozornici kulturnog ljeta

Najatraktivnija ljetna manifestacija, Kaštelansko kulturno ljeto, uključuje izložbe, kazališne predstave, brojne koncerte, folklorne nastupe, sportska natjecanja i razne fešte. Ovaj zabavno-kulturni događaj održava se u svim mjestima Rivijere Kaštela.

Večeri dalmatinske pisme, koje svako ljeto njeguju dalmatinsku tradiciju u susretu najboljih klapa, odvijaju se u Kaštel Kambelovcu, naselju s jedinstvenim primjerom utvrde koju su izgradili seljaci, a ne plemići.

Romantično ljeto čeka posjetitelje Kaštel Lukšića gdje će čuti priču o kaštelanskim Romeu i Juliji iz 17. st.. Predstave o tragičnoj ljubavi Miljenka i Dobrile izvode se u naselju gdje je nekadašnji Dobrilin dvorac Vitturi pretvoren u Muzej grada Kaštela.


Riviera Kaštela - Vidi sve plaže

Smještaj Rivijera Kaštela

Apartmani 6059
Kaštel Stari Apartmani 6059

Kaštel Stari Od 57,00 € po danu

Apartmani 16344
Kaštel Stari Apartmani 16344

Kaštel Stari Od 96,90 € po danu

Apartmani 17084
Kaštel Gomilica Apartmani 17084

Kaštel Gomilica Od 31,20 € po danu

Apartmani 14577
Kaštel Stari Apartmani 14577

Kaštel Stari Od 50,00 € po danu

Apartmani 18036
Kaštel Štafilić Apartmani 18036

Kaštel Štafilić Od 174,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Kaštela
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu