Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Novigrad, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Novigrad

Rivijera Novigrad

Rivijera Novigrad okružuje svojim mjestima morski zaljev specifična oblika koji nosi naziv Novigradsko more. Sa sjeverozapadne strane Rivijeru Novigrad zatvara uski prolaz koji natkriljuju dva mosta, kraseći Maslenicu u podnožju. Blizina južnog Velebita dodatno obogaćuje turističku ponudu aktivnog odmora pretvarajući mirna mjesta za obiteljski odmor u savršeno polazište za istraživačke izlete. U okolici Rivijere Novigrad potražite Nacionalni park Paklenicu, rijeku Zrmanju, gorostasan Velebit i obližnje gradove bogate povijesti.

Rivijera Novigrad u sjeni davnina

Središte rivijere, grad Novigrad, uvukao se u uski zaljev Novigradskog mora nalikujući, tako smješten, na gradić na obali riječnoga rukavca. Iznad današnjeg grada pruža se pogled na uzvisinu s rimskom utvrdom koja je, obnovljena 1220. godine, dobila ime Castrum Novum - Novigrad. Iako naseljen od ilirskih vremena, Novigrad svjedoči o svojoj urbanoj sadašnjosti. Bogatu prošlost predstavlja brojnim crkvicama u autentičnom ozračju minulih vremena, pošteđenom od industrije i intenzivnog naseljavanja. Obližnje selo Pridraga krije ranokršćansku crkvu Sv. Martina iz čak 5. stoljeća i ostatke starohrvatske crkve Sv. Mihovila iz 9. stoljeća.

Mirisi i okusi rivijere Novigrad

Obližnje Posedarje, naseljeno još početkom 13. st., danas je poznato po odličnom prometnom položaju i deliciji - posedarskom pršutu - za koji se mještani hvale da ga pripremaju vlastitim rukama koristeći samo sol, hladni dim i buru. Osim po pršutu, Rivijera Novigrad poznata je po dagnjama koje su među najukusnijima u Hrvatskoj zahvaljujući utjecajima rijeke Zrmanje. Ne propustite stoga dočekati lokalne ribare na povratku s mora, njihove mreže će vas počastiti brojnim specijalitetima.

Od intimnih uvala do adrenalinskog raftinga

Rivijera Novigrad svojim posjetiteljima pruža neslućene mogućnosti doživljaja. Pored dviju uređenih prirodno šljunčanih javnih plaža, novigradska obala obiluje malim šljunčanim izoliranim uvalama koje osiguravaju intimu u sjeni tamarisa.
Rijeka Zrmanja pronašla je svoje ušće u Novigradskom moru i u svom gornjem toku omogućila rafting pustolovinu. Najbolje iskustvo doživjet ćete u svibnju kad je priroda u punoj snazi, a ako želite apsolutno uzbuđenje, dođite na Zrmanju za vrijeme jakih kiša.
Na Rivijeri Novigrad možete se zabaviti bungee jumpingom s 50-ak metara visokog Masleničkog mosta. Ljubiteljima prirode svidjet će se Nacionalni park Paklenica koji je samo 20-ak minuta udaljen od Posedarja. Velebit možete istražiti pješice, a biciklističke staze provest će vas i ostalim mjestima rivijere: Podgradinom, Pridragom i Maslenicom.


Riviera Novigrad - Vidi sve plaže

Novigrad - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Novigrad

Apartmani 17149
Kruševo Apartmani 17149

Kruševo Od 57,00 € po danu

Apartmani 6573
Maslenica Apartmani 6573

Maslenica Od 35,00 € po danu

Apartmani 17748
Posedarje Apartmani 17748

Posedarje Od 36,00 € po danu

Apartmani 16581
Kruševo Apartmani 16581

Kruševo Od 86,00 € po danu

Apartmani 6572
Maslenica Apartmani 6572

Maslenica Od 45,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Novigrad
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews