Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Sub
12:00h - 20:00h
Ned
12:00h - 20:00h

Novigrad, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Novigrad

Rivijera Novigrad

Rivijera Novigrad okružuje svojim mjestima morski zaljev specifična oblika koji nosi naziv Novigradsko more. Sa sjeverozapadne strane Rivijeru Novigrad zatvara uski prolaz koji natkriljuju dva mosta, kraseći Maslenicu u podnožju. Blizina južnog Velebita dodatno obogaćuje turističku ponudu aktivnog odmora pretvarajući mirna mjesta za obiteljski odmor u savršeno polazište za istraživačke izlete. U okolici Rivijere Novigrad potražite Nacionalni park Paklenicu, rijeku Zrmanju, gorostasan Velebit i obližnje gradove bogate povijesti.

Rivijera Novigrad u sjeni davnina

Središte rivijere, grad Novigrad, uvukao se u uski zaljev Novigradskog mora nalikujući, tako smješten, na gradić na obali riječnoga rukavca. Iznad današnjeg grada pruža se pogled na uzvisinu s rimskom utvrdom koja je, obnovljena 1220. godine, dobila ime Castrum Novum - Novigrad. Iako naseljen od ilirskih vremena, Novigrad svjedoči o svojoj urbanoj sadašnjosti. Bogatu prošlost predstavlja brojnim crkvicama u autentičnom ozračju minulih vremena, pošteđenom od industrije i intenzivnog naseljavanja. Obližnje selo Pridraga krije ranokršćansku crkvu Sv. Martina iz čak 5. stoljeća i ostatke starohrvatske crkve Sv. Mihovila iz 9. stoljeća.

Mirisi i okusi rivijere Novigrad

Obližnje Posedarje, naseljeno još početkom 13. st., danas je poznato po odličnom prometnom položaju i deliciji - posedarskom pršutu - za koji se mještani hvale da ga pripremaju vlastitim rukama koristeći samo sol, hladni dim i buru. Osim po pršutu, Rivijera Novigrad poznata je po dagnjama koje su među najukusnijima u Hrvatskoj zahvaljujući utjecajima rijeke Zrmanje. Ne propustite stoga dočekati lokalne ribare na povratku s mora, njihove mreže će vas počastiti brojnim specijalitetima.

Od intimnih uvala do adrenalinskog raftinga

Rivijera Novigrad svojim posjetiteljima pruža neslućene mogućnosti doživljaja. Pored dviju uređenih prirodno šljunčanih javnih plaža, novigradska obala obiluje malim šljunčanim izoliranim uvalama koje osiguravaju intimu u sjeni tamarisa.
Rijeka Zrmanja pronašla je svoje ušće u Novigradskom moru i u svom gornjem toku omogućila rafting pustolovinu. Najbolje iskustvo doživjet ćete u svibnju kad je priroda u punoj snazi, a ako želite apsolutno uzbuđenje, dođite na Zrmanju za vrijeme jakih kiša.
Na Rivijeri Novigrad možete se zabaviti bungee jumpingom s 50-ak metara visokog Masleničkog mosta. Ljubiteljima prirode svidjet će se Nacionalni park Paklenica koji je samo 20-ak minuta udaljen od Posedarja. Velebit možete istražiti pješice, a biciklističke staze provest će vas i ostalim mjestima rivijere: Podgradinom, Pridragom i Maslenicom.


Riviera Novigrad - Vidi sve plaže

Novigrad - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Novigrad

Apartmani 6573
Maslenica Apartmani 6573

Maslenica Od 36,55 € po danu

Apartmani 6568
Maslenica Apartmani 6568

Maslenica Od 114,00 € po danu

Apartmani 6190
Posedarje Apartmani 6190

Posedarje Od 38,70 € po danu

Apartmani 12636
Maslenica Apartmani 12636

Maslenica Od 71,00 € po danu

Apartmani 16581
Kruševo Apartmani 16581

Kruševo Od 73,10 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Novigrad
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu