Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Omiš, Omiš

Traži:

Omiš

Omiš

Dok gorostasne klisure razdvaja na svom ušću snažna i divna rijeka Cetina, gradić Omiš u podnožju tvrdoglavo nadgledaju dvije gusarske utvrde minulih vremena. S pučine promatrajući tvrđavu Forticu na vrhu i utvrdu Mirabelu utisnutu u strminu zavest će vas u dnu litice blještav kamen srednjovjekovnih kućica i plavo-zeleni kolaž rijeke, mora i zimzelenih stabala na pješčanim i šljunčanim plažama.

Mir u sjeni borova začinite adrenalinskom ljepotom - upoznajte Omiš iz ptičje perspektive te poletite paragliderom sa strmina Omiške Dinare. Volite li više stajati čvrsto na zemlji, uspon do tvrđave Fortice pružit će vam veličanstven pogled na cijeli Omiš, kanjon rijeke Cetine, otoke Brač, Hvar i Šoltu.

Omiš u melodijama umjetnosti

Stari grad Omiš je rodni grad klape, dalmatinske narodne a capella pjesme. Izgubite li se među srednjovjekovnim kamenim ulicama i maljušnim trgovima, prepustite se melodijama Festivala dalmatinskih klapa na pozornici ispred ranobarokne Crkva sv. Mihovila. Jeka višeglasnog pjevanja vodit će vas uskim uličicama do renesansne Crkve sv. Duha s gotičkim elementima te vas pratiti sve do ranokršćanske crkvice Sv. Petra i franjevačkog samostana na drugoj obali Cetine.

Gusarska republika Omiš

Osim u zvucima tradicionalne glazbe uživati možete i u zveketu mačeva i grmljavini topova. "Obračun" s gusarima upriličit će Omiš u kolovoškoj Gusarskoj noći među autentičnim kulisama, a o stoljećima ispunjenim pomorskim bitkama posvjedočit će i podmorje te podvodni zid na rijeci Cetini.

Osim u ljepotama omiškog podmorja, uživati možete i u raftingu na rijeci Cetini. Nakon vožnje "divljom" rijekom okrijepite se u opuštajućoj zelenoj oazi, izletištu Radmanove mlinice ili konobama u centru gusarskoga gnijezda.


Riviera Omiš - Vidi sve plaže

Omiš - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Omiš

Apartmani 14894
Omiš Apartmani 14894

Omiš Od 71,00 € po danu

Apartmani 17677
Omiš Apartmani 17677

Omiš Od 100,00 € po danu

Apartmani 14290
Omiš Apartmani 14290

Omiš Od 64,00 € po danu

Apartmani 14843
Omiš Apartmani 14843

Omiš Od 105,00 € po danu

Apartmani 11513
Omiš Apartmani 11513

Omiš Od 154,00 € po danu

Traži smještaj - Omiš
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews