Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Sub
12:00h - 20:00h
Ned
12:00h - 20:00h

Pelješac, Južna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Pelješac

Rivijera Pelješac

Poluotok Pelješac svojom ponudom smještaja udovoljit će svim svojim posjetiteljima. Izaberite iz naše ponude apartman, sobu, kuću za odmor ili kuću u robinzonskom stilu. Smještaj u apartmanima na Pelješcu doprinijet će ukupnom dojmu ovog dalmatinskog otoka koji se diči bogatstvom prirode i vrhunskom gastronomskom ponudom. Veliki izbor smještaja može se pronaći uz plažu. Plaže na Pelješcu su veličanstvene i idealne za obitelji s djecom. Kušajte najpoznatija pelješka vina na balkonu vašeg apartmana ili sobe, uživajte u pogledu na otvoreno more i odmorite duh i tijelo u blagodatima koje ćete zauvijek pamtiti.

Poluotok Pelješac
nalazi se na pola puta između dva jadranska bisera, Splita i Dubrovnika. Drugi po veličini poluotok u Hrvatskoj uživa sjajnu mediteransku klimu koja ga je učinila savršenim podnebljem za uzgoj vinove loze i pravljenje vrhunskih vina. Pelješac je slavan i zbog solane koja je stoljećima, a i danas, hranila mnoge, pa tako i znamenitu Dubrovačku republiku. Drevni obrambeni bedem treći je simbol kojim se najčešće opisuje sjajni poluotok Pelješac za koji domaćini vole reći da je "priroda u svom iskonskom obliku".

Pelješac – povijesna priča s okusom soli

Ston, najpoznatije mjesto na Rivijeri Pelješac, bio je među važnijim gradovima Dubrovačke Republike. Dom je i najstarijoj europskoj solani te srednjovjekovnim kamenim zidinama, koje su svojedobno, odmah iza Kineskog zida, bile najduže na svijetu. Među tvrđavama, kojima je grad opasan, posebno se ističu Veliki Kaštio i Podzvizd, odakle se pruža pogled na cijeli grad i solanu.

Orebić je kolijevka pomorskih kapetana, čije kuće, okružene vrtovima s egzotičnim raslinjem, ostavljaju bez daha. Tamo se nalazi i pomorski muzej koji čuva tajne starih morskih vukova. Blizu Orebića je najviši pelješki vrh, Sveti Ilija, s kojeg puca pogled na okolne otoke.

Kuna je bila privremeno sjedište kneza. U njoj se nalazi i franjevački samostan s crkvom Deloritom, najljepšom sakralnom građevinom izvan Dubrovnika. Trpanj je poznat po ljekovitom blatu, a iznad njegove luke nalaze se ruševine srednjovjekovne tvrđave. Viganj se ponosi crkvom Gospe Ružarice, na čijem se oltaru nalazi slika pomorske bitke kod Lepanta. Staro naselje Potomje središte je proizvodnje najboljih crnih vina Hrvatske.

Pelješac nudi tanjur svjetski poznate delicije - malostonske kamenice

Rivijera Pelješac najtopliji je prostor hrvatskog primorja na kojem cvate mirisni vrt mediterana prepun badema, oraha, smokava, šipaka, agruma i kivija.

Čisto more, koje Pelješac čini atraktivnom turističkom destinacijom, svojim bogatim živim svijetom naći će put i do tanjura svojih posjetitelja. Među mnogobrojnim vrstama rakova, riba i školjki posebno se ističu kamenice. Mali Ston najpoznatiji je po uzgoju i pripremi ove delicije kojoj se, osim iznimnog ukusa i kvalitete, pripisuju i afrodizijačka svojstva.

Poluotok Pelješac s prefiksom "naj"

S peljeških vidikovaca na dlanu se otvaraju živopisni krajolici u kojima se smjenjuju brda i polja te beskrajni vinogradi, more i nebo.

S njih se spustite na obalu jer Pelješac rekreativcima nudi pravo blago – Viganj, uz Zlatni rat na otoku Braču, najpopularniju windsurfersku destinaciju u Hrvatskoj. Ukoliko niste za takvu akciju, odmarajte i uživajte u Žuljani, gdje je jedna od najljepših i najvećih šljunčanih plaža na Jadranu.


Riviera Pelješac - Vidi sve plaže

Pelješac - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Pelješac

Kuća za odmor 13280
Tomislavovac Kuća za odmor 13280

Tomislavovac Od 72,00 € po danu

Apartmani 4552
Orebić Apartmani 4552

Orebić Od 36,00 € po danu

Apartmani 10080
Orebić Apartmani 10080

Orebić Od 43,00 € po danu

Kuća za odmor 10141
Viganj - Podac Kuća za odmor 10141

Viganj - Podac Od 107,00 € po danu

Apartmani 4546
Orebić Apartmani 4546

Orebić Od 57,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Pelješac
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu