Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Pelješac, Južna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Pelješac

Rivijera Pelješac

Poluotok Pelješac svojom ponudom smještaja udovoljit će svim svojim posjetiteljima. Izaberite iz naše ponude apartman, sobu, kuću za odmor ili kuću u robinzonskom stilu. Smještaj u apartmanima na Pelješcu doprinijet će ukupnom dojmu ovog dalmatinskog otoka koji se diči bogatstvom prirode i vrhunskom gastronomskom ponudom. Veliki izbor smještaja može se pronaći uz plažu. Plaže na Pelješcu su veličanstvene i idealne za obitelji s djecom. Kušajte najpoznatija pelješka vina na balkonu vašeg apartmana ili sobe, uživajte u pogledu na otvoreno more i odmorite duh i tijelo u blagodatima koje ćete zauvijek pamtiti.

Poluotok Pelješac
nalazi se na pola puta između dva jadranska bisera, Splita i Dubrovnika. Drugi po veličini poluotok u Hrvatskoj uživa sjajnu mediteransku klimu koja ga je učinila savršenim podnebljem za uzgoj vinove loze i pravljenje vrhunskih vina. Pelješac je slavan i zbog solane koja je stoljećima, a i danas, hranila mnoge, pa tako i znamenitu Dubrovačku republiku. Drevni obrambeni bedem treći je simbol kojim se najčešće opisuje sjajni poluotok Pelješac za koji domaćini vole reći da je "priroda u svom iskonskom obliku".

Pelješac – povijesna priča s okusom soli

Ston, najpoznatije mjesto na Rivijeri Pelješac, bio je među važnijim gradovima Dubrovačke Republike. Dom je i najstarijoj europskoj solani te srednjovjekovnim kamenim zidinama, koje su svojedobno, odmah iza Kineskog zida, bile najduže na svijetu. Među tvrđavama, kojima je grad opasan, posebno se ističu Veliki Kaštio i Podzvizd, odakle se pruža pogled na cijeli grad i solanu.

Orebić je kolijevka pomorskih kapetana, čije kuće, okružene vrtovima s egzotičnim raslinjem, ostavljaju bez daha. Tamo se nalazi i pomorski muzej koji čuva tajne starih morskih vukova. Blizu Orebića je najviši pelješki vrh, Sveti Ilija, s kojeg puca pogled na okolne otoke.

Kuna je bila privremeno sjedište kneza. U njoj se nalazi i franjevački samostan s crkvom Deloritom, najljepšom sakralnom građevinom izvan Dubrovnika. Trpanj je poznat po ljekovitom blatu, a iznad njegove luke nalaze se ruševine srednjovjekovne tvrđave. Viganj se ponosi crkvom Gospe Ružarice, na čijem se oltaru nalazi slika pomorske bitke kod Lepanta. Staro naselje Potomje središte je proizvodnje najboljih crnih vina Hrvatske.

Pelješac nudi tanjur svjetski poznate delicije - malostonske kamenice

Rivijera Pelješac najtopliji je prostor hrvatskog primorja na kojem cvate mirisni vrt mediterana prepun badema, oraha, smokava, šipaka, agruma i kivija.

Čisto more, koje Pelješac čini atraktivnom turističkom destinacijom, svojim bogatim živim svijetom naći će put i do tanjura svojih posjetitelja. Među mnogobrojnim vrstama rakova, riba i školjki posebno se ističu kamenice. Mali Ston najpoznatiji je po uzgoju i pripremi ove delicije kojoj se, osim iznimnog ukusa i kvalitete, pripisuju i afrodizijačka svojstva.

Poluotok Pelješac s prefiksom "naj"

S peljeških vidikovaca na dlanu se otvaraju živopisni krajolici u kojima se smjenjuju brda i polja te beskrajni vinogradi, more i nebo.

S njih se spustite na obalu jer Pelješac rekreativcima nudi pravo blago – Viganj, uz Zlatni rat na otoku Braču, najpopularniju windsurfersku destinaciju u Hrvatskoj. Ukoliko niste za takvu akciju, odmarajte i uživajte u Žuljani, gdje je jedna od najljepših i najvećih šljunčanih plaža na Jadranu.


Riviera Pelješac - Vidi sve plaže

Pelješac - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Pelješac

Apartmani 13202
Žuronja Apartmani 13202

Žuronja Od 50,00 € po danu

Apartmani 10143
Kučište - Perna Apartmani 10143

Kučište - Perna Od 60,00 € po danu

Apartmani i sobe 4576
Žuljana Apartmani i sobe 4576

Žuljana Od 15,00 € po danu

Kuća za odmor 13280
Tomislavovac Kuća za odmor 13280

Tomislavovac Od 80,00 € po danu

Apartmani 16229
Luka Apartmani 16229

Luka Od 25,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Pelješac
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.5 / 140 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews