Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Sub
12:00h - 20:00h
Ned
12:00h - 20:00h

Šibenik, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Šibenik

Rivijera Šibenik

Rivijera Šibenik ističe se raznolikošću - od bogate povijesti starih tvrđava i UNESCO-ove katedrale pa do najmodernijih hotela. Uz mirise mediteranskog bilja u srednjovjekovnom vrtu, ljekovitost odmora nastavlja se u zaljevima Rivijere Šibenik. Ljeto je ispunjeno i kreacijama djece-umjetnika, tradicionalnim festivalima te, za najhrabrije, adrenalinskim iskušenjima na Šibenskom mostu.

Povijest Rivijere Šibenik na zidovima kamene katedrale

Rivijeru i grad Šibenik od 16.st. simbolizira Katedrala sv. Jakova, jedina europska katedrala izgrađena isključivo od kamena. Ovaj graditeljski fenomen pod zaštitom UNESCO-a proslavio je Šibenik i zbog 74 unikatne kamene glave koje okružuju njegovu kamenu fasadu. Rivijera Šibenik svoj je "katedralni" simbol prožela i u atraktivnom hotelskom naselju Solaris, gdje su dijelovi kompleksa nazvani po graditeljima i zaštitniku katedrale.
Na povijesnu važnost podsjećaju i tri tvrđave koje s okolnih brda čuvaju Šibenik te jedna od najjačih hrvatskih pomorskih utvrda - tvrđava sv. Nikole. Na obližnjem otočiću sv. Andrije Rivijera Šibenik 1922. godine dobila je svoje omiljeno kupalište, koje se naknadno povezalo s mjestom Jadrija. Jedan od atraktivnijih spomenika burne povijesti je i visoki, uski obrambeni zid "Bedem" iz 15.st. koji je poprečno pregradio mali poluotok pokraj Grebaštice.

Rivijera Šibenik – ljekoviti raj s mirisom Mediterana

Rivijera Šibenik posjetitelje će osvojiti mirisima ljekovitog i začinskog bilja Mediterana koje krasi unikatni srednjovjekovni vrt grada Šibenika. Ljekovito blago rivijera čuva i u mjestu Zablaće te zaljevu Pirovac, najznačajnijem lokalitetu ljekovitog mulja u Hrvatskoj.
Tajne Jadrana posjetiteljima će otkriti i morske spužve čiji je izlov već 300 godina tradicija Krapnja, najnižeg jadranskog otočića koji se nalazi nasuprot mjestašca Brodarica.
Rivijera Šibenik nudi i izlet u obližnji Nacionalni park Krka – na rijeku sa 7 sedrenih barijera preko kojih se spuštaju bistri slapovi, poznatoj i po otočiću Visovcu s franjevačkim samostanom iz 15.st.

Dječji smijeh na glazbenim ulicama Rivijere Šibenik

Rivijera Šibenik u danima glazbenog eko-festivala Terraneo ispunit će šibenske ulice bogatim glazbenim programom i zabavama, uz ekološka izlaganja o ugroženim vrstama Jadrana.
Šibenik je već više od 50 godina domaćin Međunarodnog dječjeg festivala koji na radionice i predstavljanja različitih vidova umjetnosti privlači dječje skupine iz cijelog svijeta.
Tradicija glazbenog ljeta nastavlja se na Večerima dalmatinske šansone, jednom od najznačajnijih kulturno-glazbenih događanja u Hrvatskoj. Duž ostatka Rivijere Šibenik održavaju se ljetne fešte, najčešće povezane s proslavom dana sveca-zaštitnika mjesta.
Avanturisti željni adrenalinskih šokova hrle k jednom od najboljih hrvatskih bungee jump odredišta – 40 m visokom Šibenskom mostu s kojeg se u ljetnim mjesecima možete sunovratiti k Jadranskom moru.


Riviera Šibenik - Vidi sve plaže

Šibenik - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Šibenik

Apartmani 18963
Grebaštica Apartmani 18963

Grebaštica Od 114,00 € po danu

Apartmani 13978
Grebaštica Apartmani 13978

Grebaštica Od 30,00 € po danu

Apartmani 4254
Grebaštica Apartmani 4254

Grebaštica Od 51,30 € po danu

Apartmani 18945
Šibenik Apartmani 18945

Šibenik Od 71,00 € po danu

Apartmani 12405
Brodarica Apartmani 12405

Brodarica Od 57,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Šibenik
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu