Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Split, Split

Traži:

Split

Split

Grad Split je središte Splitsko-dalmatinske županije i jedna od popularnijih turističkih destinacija u Dalmaciji. S obzirom na to da je smješten na obali, Split nudi velik izbor apartmana i soba s pogledom na more. Privatni smještaj u Splitu u jeku turističke sezone povoljniji je od onog hotelskog, ali imajte na umu da je smještaj uglavnom skuplji u centru negoli u udaljenijim dijelovima grada. Pronađete li smještaj u centru grada, bit ćete blizu povijesnim znamenitostima, različitim restoranima s lokalnim specijalitetima te popularnoj gradskoj pješčanoj plaži Bačvice.
Veliki je izbor i apartmana koji prihvaćaju kućne ljubimce, kao i klimatiziranih apartmana s internetom.

1700 godina star Split najveći je grad na hrvatskoj obali Jadrana. Izrastao iz Dioklecijanove palače, jedinstvenog živućeg spomenika pod zaštitom UNESCO-a, Split je stoljećima njezine zidove marljivo oblagao slojevima povijesti, koji vas pozivaju da ih otkrijete kroz šetnju oplemenjenu tradicionalnom pjesmom dalmatinskih zborova - klapa. Pritom ne zaboravite podići pogled na sunčevu uru koja od 16. st. otkucava vrijeme s tornja pokraj Željeznih vrata i protrljajte zlatni palac statue Grgura Ninskog pred Zlatnim vratima kako bi vam ispunio želju.

Povijesne znamenitosti Split je zakrilio prirodnom – brdom Marjan. U hladu njegove šume uživat ćete u dugim šetnjama uz more tijekom kojih ćete zasigurno otkriti omiljeno mjesto za kupanje.

Split – komadić povijesti koji živi i diše

Bez obzira s koje strane svijeta dolazili Split će vas dočekati na ulazima u Dioklecijanovu palaču - monumentalnim Zlatnim, Srebrnim, Mjedenim i Željeznim vratima. Labirintom uličica Split će vas neizostavno dovesti do središnjeg trga, Peristila, gdje će vam se ljeti svaki dan u podne obratiti utjelovljen car Dioklecijan i njegovi stražari.

Veličanstveni pogled na Split i okolicu otkrit će vam se uspnete li se na 60 metara visok zvonik Sv. Duje. Prizori iz života Krista iz 13. st. na drvenim vratima katedrale u podnožju zvonika uvod su u blaga koja Split čuva u njezinoj riznici.

Split će vam zagolicati maštu i svojim 3500 godina starim egipatskim sfingama, antičkim hramovima, baroknim palačama, kamenim bedemima i tvrđavama.

Split okupan umjetničkim notama

Kip Grgura Ninskog tek je nagovještaj djela najvećeg hrvatskog kipara 20. stoljeća koja se otkrivaju u Galeriji Meštrović. Galerija je umjetnički spomenik za sebe, kao i Hrvatsko narodno kazalište koje vrijedi posjetiti zbog arhitekture same.

Split će vas "odvesti" u rimsko doba na Danima Dioklecijana, kada rivom voze kočije, a podrumi palače poslužuju gastronomske specijalitete gostima odjevenima u toge.
U opernoj ariji, kao i drami, plesu i glazbi uživat ćete na Splitskom ljetu. Lake glazbene note zavest će vas tijekom Splitskog festivala, dok će ljubitelji elektroničke glazbe uživati u nastupima svjetski poznatih DJ-a na preuređenoj rivi.


Riviera Split - Vidi sve plaže

Split - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Split

Sobe 17766
Split Sobe 17766

Split Od 32,00 € po danu

Apartmani 7564
Split Apartmani 7564

Split Od 71,00 € po danu

Apartmani 16420
Split Apartmani 16420

Split Od 71,00 € po danu

Apartmani 17706
Split Apartmani 17706

Split Od 67,00 € po danu

Apartmani 17711
Split Apartmani 17711

Split Od 83,00 € po danu

Traži smještaj - Split
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews