Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Ušće Neretve, Južna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Ušće Neretve

Ušće Neretve

Ušće rijeke Neretve je najljepša i najočuvanija prirodna močvara u Europi. Ovo područje je i mjesto spajanja istočne i zapadne kulture što se može primijetiti u svim sferama života. Rijeka Neretva je svojim djelovanjem formirala deltu jedinstvenog izgleda koja se prostire na oko 20.000 hektara površine. Delta je omiljeno područje lokalnom stanovništvu, pogotovo u ljetnim mjesecima kada dolaze potražiti osvježenje. Odlično je mjesto za obitelj jer voda nije duboka, a plitko područje se prostire na oko pola kilometra.

Zanimljivosti

Osim po neopisivom izgledu, ušće Neretve je poznato kao prijestolnica mandarina. Pretpostavlja se da na ovom području ima oko 1.5 milijuna stabala ove voćke. Za razliku od drugih priobalnih mjesta na Jadranu, gdje su riblji specijaliteti najzastupljeniji, u dolini Neretve možete kušati delicije kao što su jegulje, žabe te divljač. Također ne smijete propustiti kušati i domaći pršut, sireve kao i vrhunska vina.
Dolina Neretve pravo je utočište za ljubitelje aktivnih sportova. U posljednjih nekoliko godina postala je nezaobilazna ljubiteljima kitesurfinga. Razvoju tog sporta najviše su pogodovali povoljni prirodni uvjeti, odnosno povoljni vjetrovi i veliki pješčani plićak.

Maraton lađa

Događaj koji nikako ne smijete propustiti ako odmor budete proveli u dolini Neretve je Maraton lađa, za koji se lokalno stanovništvo priprema kroz cijelu godinu. Prvi maraton održan je 1998. godine a od tada je izrastao u pravi spektakl. Na maratonu sudjeluje oko 80 ekipa iz različitih mjesta a natjecatelji moraju prijeći udaljenost od 22 km (od Metkovića do Ploča). Lađa je inače tradicionalno plovilo koje je lokalno stanovništvo koristilo stoljećima. Danas se najčešće koristi u turističke svrhe, točnije „safari Neretvom” gdje ploveći možete upoznati sve prirodne prednosti ovog kraja.


Riviera Ušće Neretve - Vidi sve plaže

Ušće Neretve - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Ušće Neretve

Kuća za odmor 15971
Baćina Kuća za odmor 15971

Baćina Od 115,00 € po danu

Apartmani 14913
Komarna Apartmani 14913

Komarna Od 129,00 € po danu

Apartmani i sobe 15074
Ploče Apartmani i sobe 15074

Ploče Od 57,00 € po danu

Apartmani 8615
Komarna Apartmani 8615

Komarna Od 57,00 € po danu

Kuća za odmor 16427
Blace Kuća za odmor 16427

Blace Od 103,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Ušće Neretve
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews